Tähtipelaaja palaa KalPaan viisivuotisella sopimuksella – Suurlupaukset jatkamassa Kuopiossa

LIIGA / Uutinen
Jaakko Rissanen ehti pelata KHL:ssä yhden kauden.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KalPasta kuluvaksi kaudeksi KHL:ään lähtenyt keskushyökkääjä Jaakko Rissanen palaa Kuopioon pitkällä viisi seuraavaa kautta kattavalla sopimuksella.

Jaakko Rissanen pelasi tällä kaudella KHL:ssä Vitjazin ja Kunlunin Red Starsin joukkueissa. 46 ottelussa hän keräsi 11 tehopistettä. Ennen KHL-visiittiään hän pelasi kuusi kautta KalPassa. Nyt keskushyökkääjä on solminut viiden vuoden sopimuksen kuopiolaisten kanssa.

− Todella hyvä fiilis palata takaisin kotiin. Pidän siitä, miten asiat täällä Kuopiossa ja KalPassa hoidetaan. Kaikki on toiminut aina erityisen hyvin, Rissanen kiittelee tiedotteessa ja kertoo palaavansa ainakin kokemusta rikkaampana. 

− En ehkä haluaisi asua loppuelämääni Shanghaissa tai Moskovassa, mutta hyvä kokemus KHL oli kaikesta huolimatta.

Seurajohto on syystäkin tyytyväinen 28-vuotiaan kasvattinsa paluuseen. Rissanen oli joukkueensa ykköskeskushyökkääjä, ja johdatti KalPan Liigan finaaleihin asti.

− Rissanen on todella tervetullut joukkueeseemme. Hän oli keväällä 2017 avainpelaajiamme, ja hän kuuluu koko Liigan parhaimmistoon. Hän tulee olemaan ensi kauden kärkipelaajiamme, ja iso osa meidän pelillistä identiteettiämme. Kävimme paljon neuvotteluja jo kauden aikana, sanailee KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman.

− Haluamme joukkueeseemme jatkuvuutta. Vaihtuvuutta on luvassa todella vähän, ja muutamia pelaajasopimuksia julkaistaankin lähiaikoina. Meidän käsityksemme mukaan ainakin Alexandre Texier ja Eetu Luostarinen jatkavat KalPassa. Toki kaikki ei ole meidän käsissämme, Saksman viittaa suurlupausten mahdollisiin NHL-kuvioihin.

Hän sanoo KalPan tehneen sopimukset Rissasen lisäksi kolmen muun uuden pelaajan kanssa.

– Emme halua täyttää liikaa paikkoja Liiga-joukkueessa, jotta nyt A-juniorien SM-finaalissa pelaaville nuorille on paikkoja, toimitusjohtaja kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle