Tähtinen korvaa Ylösen maajoukkueessa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Torstaina alkavaan Karjala-turnaukseen valmistautuva Suomen A-maajoukkue joutui tekemään kokoonpanoonsa vielä yhden muutoksen. Bluesin Juha Ylönen jää miehistöstä pois ja hänen tilalleen Hannu Aravirta kutsui Porin Ässien Markku Tähtisen.

Juha Ylönen sai reilu viikko sitten vastustajan luistimesta nilkkaansa haavan, joka ei ole parantunut toivotulla tavalla. Nilkkahaava ei olisi todennäköisesti kestänyt Karjala-turnauksen rasituksia, joten Ylönen keskittyy tauon ajan maaotteluiden sijaan parantelemaan vammaansa.

Ylösen tilalle kutsuttu Markku Tähtinen on tehnyt tällä kaudella todellisen läpimurtonsa liigajäillä. Alkukauden otteluissa miehen maestroima Ässien ykkösketju on noussut yhdeksi sarjan parhaista vitjoista. 18 ottelussa Tähtinen on jo rikkonut oman yhden kauden maaliennätyksensä ja kaikkiaan mies on tehtaillut tehot 7+5=12. Tähtinen valittiin myös SM-liigan syyskuun kuukauden pelaajaksi.

24-vuotias porilaissentteri on maajoukkueessa todellinen debytantti, sillä hänellä ei ole takanaan yhtään maaottelua sen paremmin aikuisten kuin nuortenkaan tasolta. Taitokiekkoilijana tunnettu Tähtinen saakin heti liki parhaan mahdollisen näyttöpaikan, sillä Aravirta on suunnitellut sijoittavansa hänet Ville Peltosen ja Jukka Hentusen keskelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle