Tähdet loukkaantuneena NHL:ssä

NHL / Uutinen
Usea joukkue on saanut jobinpostia lähiaikoina tähtipelaajien loukkaannuttua. Floridan taskuraketti Pavel Bure loukkasi kätensä ja on poissa useita viikkoja. Paluuta suunnitellut Coloradon tähtisentteri Peter Forsberg puolestaan on sivussa vähintään runkosarjan loppuun saakka, sillä hänet jalkansa leikattiin uudestaan aiemmin tällä viikolla. Myös muutama muu merkittävä pelaaja kärsii loukkaantumisista.

Floridan ja Venäjän maajoukkueen tähtilaituri Pavel Bure loukkasi vasemman kätensä edellisessä pelissä Dallasia vastaan. Hänen odotetaan olevan sivussa kaukalosta useita viikkoja, joten vamman myötä jopa olympiamatka on vaarassa. Buren poissaolo on paha menetys kompuroineelle Floridalle, sillä hän on joukkueen paras pistemies ja pelannut eniten hyökkääjistä koko liigassa. Pavelin veli Valeri Bure puolestaan palasi kaukaloon viime yönä Ottawaa vastaan oltuaan sivussa peräti 37 peliä pahan polvivamman takia.

Coloradon sentteri Peter Forsberg on sivussa vähintään runkosarjan loppuun saakka. Hän on ollut pelaamatta koko alkukauden erinäisten vammojen takia, mutta suunniteltu paluu peruuntui uuden leikkauksen myötä. Forsbergin vasen nilkka leikattiin torstaina, ja hänen odotetaan olevan poissa nelisen kuukautta. Fopan poissaolo on raskas isku niin Coloradolle kuin Ruotsin maajoukkueellekin.

Phoenixin ykkösmaalivahti Sean Burke loukkasi nivusensa tappiollisessa San Jose -ottelussa ja on poissa kaukaloista 10-14 päivää. Burke oli vahvasti ehdolla jopa Kanadan olympiajoukkueeseen erinomaisesti sujuneen alkukauden jälkeen. Burken korvaa nuori Robert Esche, joka on pelannut tällä kaudella ainoastaan seitsemän ottelua. Phoenix nosti farmista kakkosmaalivahdiksi Patrick DesRochersin.

Vancouverin ykkösmaalivahti Dan Cloutier palasi ruotuun kahden ottelun mittaisen poissaolon jälkeen. Cloutier oli poissa henkilökohtaisten syiden jälkeen, jotka liittyivät hänen perheensä terveydellisiin ongelmiin. Hän palaa maalinsuulle lauantaina Carolinaa vastaan.

Myös Washington Capitalsin tehoduo Peter Bondra, Jaromir Jagr jättivät eilisen ottelun väliin. Bondraa vaivaa flunssa ja Jagria lievä nivusvamma, mutta molempia odotetaan kaukaloon jo tänäiltana kotiotteluun Florida Panthersia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle