Sveitsiläisvahti Berra teki maalin AHL:ssä

NHL / Uutinen
Reto Berra kuuluu Colorado Avalanchen organisaatioon.
Kuva © Getty Images
AHL:n Lake Erie Monstersissa pelaava maalivahti Reto Berra onnistui maalinteossa perjantaina pelatussa AHL-ottelussa.

Ottelussa kohtasivat St. Louis Bluesin farmijoukkue Chicago Wolves sekä Colorado Avalanchen farmi Lake Erie Monsters. Vierasjoukkue Monsters oli pelin loppuhetkillä 3−1-johdossa, kun Wolves haki kavennusta ilman maalivahtia.

Magnus Pääjärvi laukoi kiekon kohti päätyä. Berra koppasi kiekon ja laukoi sen kaikkien kentällä olleiden pelaajien yli tyhjään maaliin. Sveitsiläisvahti juhlisti osumaansa villisti kulkemalla oman vaihtoaitionsa ohitse samaan tapaan kuin kenttäpelaajat usein tekevät tekemiensä maalien jälkeen. Monsters iski tämän jälkeen vielä yhden osuman ja voitti ottelun 5−1.

Viime kaudeksi Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Berra on pelannut 41 NHL-ottelua, joista kymmenen tällä kaudella. Hän aloitti viime kauden Calgary Flamesissa ennen siirtoaan Coloradoon siirtotakarajalla. Hänet lähetettiin kuntoutusjaksolle AHL:ään aikaisemmin tällä viikolla.

Berra on 11. maalivahti, joka saa maalimerkinnän tililleen AHL:ssä. Edellinen onnistuja oli Binghamtonin Chris Holt maaliskuussa 2010. Suomalaisista Antero Niittymäki pääsi maalitilastoihin, kun vastustajan pelaaja sähläsi kiekon omaan maaliin vuonna 2004.

» Lähetä palautetta toimitukselle