Sveitsi vaikeuksien kautta voittoon - Saksa selvästi Slovakiaa parempi

MAAJOUKKUE / Uutinen
Saksan Dominik Kahun merkkautti maalin ja syöttöpisteen Slovakiaa vastaan.
MM-kisojen viidentenä pelipäivänä pelattiin neljä kamppailua. Sveitsi nousi kahden maalin tappioasemasta jatkoaikavoittoon Tanskaa vastaan, kun taas Saksa otti selvän voiton Slovakiasta. Lisäksi Norja ja Ranska ottivat voitot iltapeleissä.

Sveitsi voitti avauserässä laukaukset 16-8, mutta Tanska onnistui maalinteossa kahdesti. Ensin hyökkääjä Frederik Storm ohjasi puolustaja Daniel Nielsenin laukauksen ohi Sveitsin maalivahti Reto Berran. Erän lopussa Nikolaj Ehlers lisäsi Tanskan johdon kahteen maaliin erinomaisella laukauksella. Sveitsin pelaamista vaivasi tehottomuus myös toisessa erässä, jossa ei maaleja nähty.

Kolmannessa erässä Tanskan puolustaja Jesper B Jensen loukkaantui ikävästi Sveitsin kapteeni Andres Ambühlin taklauksesta. Jensen vietiin välittömästi jatkotutkimuksiin.

Sveitsi tuli erän puolivälin tienoilla maalin päähän Yannick Weberin rannelaukauksella Nino Niederreterin tehdessä vahvan maskin maalin edustalla. Niederreiter tasoitti ajassa 57:58 tilanteeksi 2-2. Tanska passivoitui ja joukkueen energia oli vähissä kolmannessa erässä.

Ottelussa haettiin ratkaisua jatkoajalla, jossa puolustaja Eric Blum iski 3-2-voittomaalin nopealla laukauksella suoraan syötöstä. Näin Sveitsi otti turnauksen ensimmäisen voittonsa. Tappiosta huolimatta Tanskan maalivahti Sebastian Dahm pelasi mainiosti tehden 39 torjuntaa.

Saksalle historiansa suurinumeroisin MM-kisavoitto Slovakiasta

Iltapäivän toisessa ottelussa Slovakian ja Saksan välillä Peter Cehlarik vei Slovakian 1-0-johtoon laukauksella hankalasta kulmasta.

Ketjumuutoksia Suomi-ottelun jälkeen tehnyt Saksa teki kuitenkin toisessa erässä kolme maalia. Patrick Hager tasoitti ottelun Felix Schützin mainiosta esityöstä. Philip Gogulla ja Patrick Reimer viimeistelivät aloituksien jälkeen seuraavat kaksi maalia.

Kolmannessa erässä Brooks Macek viimeisteli rannelaukauksella tilanteeksi 4-1. Samalla Branislav Konrad vaihdettiin Slovakian maalilta pois ja tilalle tolppien väliin tuli Julius Hudacek.

Molemmat joukkueet ottivat Saksan neljännen maalin jälkeen rangaistuksia, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut ylivoimillaan maalinteossa. Dominik Kahun viimeisteli 5-1-maalin ajassa 54:36. Vahvasti ottelua hallinnut Saksa otti näillä lukemilla tärkeän voiton pitäen mahdollisuutensa puolivälieräpaikkaan elossa.

Norja tärkeään voittoon - Treille iski hattutempun Ranskalle

Norja nousi A-lohkossa jaetulle kolmannelle sijalle Ruotsin kanssa voitettuaan Kazakstanin 4-2. Johannes Johanneson laukoi Tanskan johtoon avauserässä, mutta Nigel Dawes tasoitti nopealla laukauksella 1-1 Dustin Boydin hyvästä syötöstä.

Toisessa erässä Ken Andre Olimb vei Tanskan jälleen johtoon, mutta Kazakstanin Brandon Bochenski toi joukkueensa tasoihin laukauksella takakulmaan. Kazakstan alkoi luoda painetta Norjan päätyyn ja pelasi vahvasti, mutta Norjan Mathis Olimb veivasi komealla maalilla lukemiksi 3-2. Mats Zuccarello laukoi loppulukemiksi 4-2 tyhjään maaliin kolmannessa erässä.

Unkari pelasi ensimmäisessä erässä Ranskaa vastaan pitkään hyvin, mutta Ranska iski erän lopussa kaksi maalia ja meni 3-1-johtoon. Lopulta Ranska otti odotetun voiton Unkarista numeroin 6-2.

Ranskan tehopelaajana toimi hyökkääjä Sacha Treille, joka viimeisteli kolme maalia yhtä monella laukauksella maalia kohti. Pierre-Edouard Bellemare oli myös mainiolla pelipäällä ja merkkautti tehot 0+3. Marton Vas saalisti Unkarille tehot 1+1.