Sveitsi piinasi Suomea - Susanna Tapani ratkaisi jatkoajalla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Susanna Tapani osui kahdesti Sveitsiä vastaan.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Nations Cupissa pelattiin viimeiset ottelut, kun Naisleijonat kohtasi Sveitsin. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle asti, jossa Susanna Tapani ratkaisi ottelun Suomen hyväksi.

Saksassa pelattavassa Nations Cupissa pelattiin lauantaina viimeiset mittelöt, kun Suomi kohtasi Sveitsin ottelussa turnauksen kolmannesta sijasta. 

Ottelu oli edellisen tapaan hyvinkin haastava Naisleijonille, eivätkä sveitsiläiset päästäneet helpolla. Ottelu eteni pitkään tasaisissa merkeissä, kunnes Sveitsin onnistui karata 3−2-johtoon, kun ottelua oli pelaamatta enää viitisen minuuttia. 

Sisukas Suomi nousi kuitenkin tasoihin ilman maalivahtia, kun Susanna Tapani onnistui ohittamaan Florence Schellingin ajassa 58.34. Sama peluri nousi myös Suomen sankariksi iskemällä jatkoajalla ottelun toisen maalinsa.

Syöttäjinä molemmissa Tapanin maaleissa toimivat Riikka Välilä ja Jenni Hiirikoski. Suomen 1−0- ja 2−1-maaleista vastasivat Emma Nuutinen sekä Ronja Savolainen.

Nations Cup oli viimeinen mahdollinen turnaus, jossa naisten maajoukkuepelaajat pystyivät vielä olympianäyttöjä antamaan. Naisten ja miesten jääkiekon olympiajoukkueet julkaistaan 22. tammikuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle