Sveitsi Pariisin lohkon kakkoseksi vahvalla esityksellä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sveitsi nousi voitollaan lohkossa toiseksi.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
MM-kisojen B-lohkon iltapäiväpelissä Sveitsi kukisti hienon taistelun jälkeen Tšekin 3-1-numeroin. Sveitsi varmisti voitolla itselleen lohkon kakkossijan.

Sveitsi aloitti räväkästi lohkokierroksen päätösottelun Tšekkiä vastaan ja meni ajassa 1.42 johtoon, kun Vincent Praplan siirsi kiekon verkon perille maalin edestä.

Sveitsi muutenkin hallitsi avauserää ja Tšekillä oli tasaviisikoin isoja vaikeuksia päästä tekopaikoille. Parhaat paikkansa Tšekki loi ylivoimista, jossa se osui kertaalleen maalirautoihinkin.

Denis Malginilla oli loistava paikka viedä Sveitsi jo kahden maalin karkumatkallekin, mutta hyökkääjän yritys läpiajosta epäonnistui.

Tšekki pelasi toisen erän alkupuoliskolla huolimattomasti omassa päässä ja se avasi Sveitsille pariin otteeseen ylivoimahyökkäyksenkin.

Tšekilläkin oli omat paikkana ja varsinkin David Pastrnak sekä Roman Cervenka olivat pelipäällä. Turnauksen avauspeliään pelannut Niklas Schlegel ei kuitenkaan ollut yllätettävissä Sveitsin maalilla.

Sveitsi siirtyi ottelussa 2-0-johtoon aavistuksen onnekkaallakin osumalla, kun Reto Surin veto kimpoili tšekkivahti Petr Mrazekin räpylän kautta maaliin.

Tšekki kuitenkin tuli erän lopulla peliin vielä mukaan, kun Cervenka pääsi iskemään Pastrnakin poikittaissyötöstä kiekon ohi voimattoman Schlegelin. Maalia edelsi sveitsiläisvahdin loistopelastus tsekkipuolustaja Libor Sulakin yrityksen edessä.

Takaa-ajoasemassa päätöserään lähtenyt Tšekki painoi rajusti erän alkuun peliä kohti Sveitsin päätyä. Pastrnakilla oli loistopaikka tasoittaa ottelu oman yksilösuorituksensa päätteeksi, mutta Schlegel pysäytti senkin.

Sveitsi rokotti erän puolivälin jälkeen, kun Damien Brunner yllätti lyöntilaukauksellaan Mrazekin kolmannen kerran. Hetkeä myöhemmin Surilla oli mahdollisuus iskeä lopullinen niitti läpiajosta, mutta yritys meni ohi maalin.

Tšekki haki kavennusta ja tasoitusta vielä ilman maalivahtiakin, mutta tuloksetta, joten Sveitsi nappasi täyden pistepotin 3-1-numeroin. Voiton ansiosta Sveitsi varmisti itselleen B-lohkon kakkossijan.

» Lähetä palautetta toimitukselle