TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Suurkauppa: Rob Blake Coloradoon

NHL / Uutinen
Jo pitkään huhuttu siirto tapahtui, mutta yllättävään suuntaan. Los Angelesin kapteeni Rob Blake pelaa jatkossa Coloradon joukkueessa ja Adam Deadmarsh puolestaan vahvistaa Los Angelesin rivejä. Lisäksi seuraa vaihtoivat Kingsin tulokashyökkääjä Steve Reinprecht ja Coloradon puolustaja Aaron Miller.

Colorado Avalanche ja Los Angeles Kings vaihtoivat keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelaajia suurkaupassa, jossa pääosassa oli jo pitkään siirtohuhujen kohteena ollut entinen Kings-kapteeni ja yksi liigan parhaista puolustajista, Rob Blake. Los Angelesista lähti Coloradoon Blaken lisäksi tulokashyökkääjä Steve Reinprecht, Avalanche puolestaan antoi Kingsille vaihdossa oikean laitahyökkääjän Adam Deadmarshin, puolustaja Aaron Millerin, myöhemmin määriteltävän pelaajan sekä vielä määrittelemättömiä ehtoja (future considerations).

Blaken siirto muualle oli vain ajan kysymys. Blaken vaatima palkankorotus, joka olisi ollut liigan viime kauden MVP:n ja Norris Trophy -voittaja Chris Prongerin luokkaa eli noin 30 miljoonaa dollaria kolmesta kaudesta, oli liikaa Kingsille. Huhut eivät kuitenkaan olleet ottaneet huomioon Avalanchea mahdollisena Blaken hankkijana, joten siirto oli kuitenkin jonkinasteinen yllätys.

Mikäli Blake ei tee jatkosopimusta Avalanchen kanssa, hänestä voi tulla kauden jälkeen rajoittamaton vapaa-agentti (unrestricted free agent, UFA), jolloin hän on vapaa solmimaan sopimuksen minkä tahansa joukkueen kanssa. Colorado otti siis tietoisen riskin hankkiessaan Blaken, samanlainen liike oli Theoren Fleuryn hankkiminen kaudella 98-99. Kauden jälkeen Fleury suuntasi Manhattanille Avalanchen jäädessä nuolemaan näppejään.

Blake-kauppa muistuttaa myös paljon viime kauden siirtoa, jossa Colorado hankki puolustajalegenda Ray Bourquen. Sama mies voi osaksi olla tämänkin siirron takana: moni varmasti haluaa nähdä Bourquen saavan nimensä Stanley Cupin kylkeen ennen tämän uran päätöstä. Joka tapauksessa Colorado Avalanche on nyt entistä todennäköisempi ehdokas tämän kauden NHL-mestariksi.

Kauppa ei ollut huono Los Angelesillekaan. Sillä on syvyyttä puolustuksessaan, johon kuuluvat myös suomalaiset Aki Berg ja Jere Karalahti. Lisäksi joukkue säästi rahaa, jonka se voi käyttää vahvistamiseensa.

» Lähetä palautetta toimitukselle