BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Suonpää jatkaa Sportissa, Tuominen suuntaa Saksaan

MESTIS / Uutinen
Sportin joukkue on ollut paria avainhyökkääjää vailla valmis jo tovin. Tänään Sport julkaisi toisen puuttuvista palasista, kun Pete Suonpää jäi Vaasaan lukuisista tarjouksista huolimatta.

Jokerikasvatti Pete Suonpää saapui Kiekko-Vantaan hopeajoukkueesta yhdessä Teemu Kuusiston ja paluumuuttaja Ari-Pekka Pajuluoman kanssa Sportiin kaudelle 2003–2004. Siitä lähtien Suonpää on ollut Sportin avainpelaajia, ja tulee sitä olemaan ensi kaudellakin.

26-vuotias sentteri oli lähtökuopissa jo pitkään kauden päätteeksi, mutta mitä pidemmälle kesä eteni, sitä enemmän vaakakuppi painoi Sportin puolelle.

– Oli tarjouksia itään ja länteen. Siinä meni vähän nuorella miehellä pää sekaisin, Suonpää pui kevään tarjousrulettia.

Sportin toimitusjohtaja Jari Välimäki oli tyytyväinen sopimuksen synnyttyä.

– Peteä piti kosia enemmän kuin vaimoa aikanaan! Fanien ja muiden puheissa kaupungilla Patrik Westerbackan ja Kristian Hjerpen jälkeen on aina tullut esiin Peten nimi, Välimäki kertoi Suonpään suosiosta kaupungin kiekkokeskusteluissa.

Sportin joukkue on nyt yhtä pelaajaa vailla valmis. Puuttuva pelaaja on hyökkäyspään pelaaja, ja hän tulee olemaan ulkomaalainen. Nimeä joudutaan Sportin johdon mukaan odottamaan heinäkuun loppuun tai elokuuhun asti.

– Varmasti on kaikkialla pettyneitä pelaajia kun lukevat että joukkue on nyt kasassa. Paljon hyviä pelaajia oli tulossa Sportiin, mutta joutuvat jäämään rannalle, Välimäki pahoitteli positiivisessa mielessä Sportin joukkueen kokoamisprosessia.

Suonpää punnitsi itse vaihtoehtoja pitkään, mutta Sportin tekemä paketti oli kaikin puolin miehelle kuin räätälöity. Suonpää tekee pelaamisen ohella myös markkinointityötä Sportin organisaatiossa, markkinointipäällikköä Juha Saaren alaisuudessa. Suonpää opiskelee Vaasassa markkinointia.

– Kaikki oli tosi pitkään auki. Tässä on pitkään väännetty kättä. Uusi toimitusjohtaja Välimäki on tehnyt tässä todella paljon työtä tämän eteen. Kun on nähnyt millaisen joukkueen Sport on saanut, ja kun liigalta on tullut varmuus että liiganousu on mahdollista niin hienoa on jäädä tänne uuteen kotikaupunkiin, Suonpää kertoo.

– Pete pelasi viime kaudella parhaan kautensa Sportissa. Hän pystyy pelaamaan keskellä, laidassa, ylivoimilla, alivoimilla, voittaa aloituksia, tekee maaleja... Hän on selkeä ykkös- tai kakkosketjun kaveri ja yksi sarjan parhaista pelaajista, päävalmentaja Mikko Manner kertoo Suonpään statuksesta.

Suonpää on Mestiksessä pelannut 135 ottelua ja tehnyt niissä tehot 50+99=149.

Suonpäällä kaksoisrooli

Pete Suonpää ottaa haltuunsa Sportissa kaksi tehtävää. Jääkiekkoilijana ja markkinointihenkilönä. Sport tekee uusien hallisopimusten myötä paljon markkinointityötä myös hallin puolella ja markkinointipuoli tarvitsee lisäapua.

– Hallin myyntiin, julkaisuihin, eri tapahtumiin, ravintoloiden tilojen käyttöön, kokouksiin... Mutta kaikki tehdään jääkiekon ehdoilla. Olen ollut myynnin alalla yli 20 vuotta ja Pete on markkinointihommiin loistava, Välimäki kertoo sen toisen työn taustoista.

Aki Tuominen matkaa Saksaan

Sportiin viime kaudella kesken kauden tullut puolustaja Aki Tuominen ei jatka joukkueessa. Tuominen suuntaa Saksaan ensi kaudeksi – Essen Moskitosin riveihin. Tuominen oli Sportin parhaimmistoa illasta toiseen.

– Aki on kokenut ja kiekollisesti taitava pelaaja. Hän tulee olemaan hyvä esimerkki meidän pelaajillemme, ja häneltä varmasti oppii paljon. Aki halusi pelata ulkomailla ja Saksa oli päävaihtoehto, kertoo siirrosta päävalmentaja Jari Pasanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle