Suomi sai Kuokkasen MM-kisoihin, Ruotsissa odotetaan vielä Nylanderin tilanteen selviämistä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Alexander Nylanderin MM-kisat menivät viime vuonna nappiin.
AHL:ssä Rochester Americansissa kautensa aloittaneen Alexander Nylanderin kohtalo nuorten MM-kisojen suhteen ei ole vielä varmistunut.

Ruotsin tähtihyökkääjä Alexander Nylander, 19, oli viime vuonna nuorten MM-kisojen pistepörssin toinen. Seitsemässä ottelussa syntyi tehot 5+7.

Ruotsin Hockey News kertoi maanantaina, että Nylanderin tilanne tämän vuoden MM-kisojen osalta on vielä auki. Hyökkääjä saattaa päästä MM-kisoihin, mikäli hän ei murtaudu NHL:ään ennen turnausta.

− Tietysti haluaisin hänet joukkueeseen, jos hän on saatavilla. Pidämme hänelle oven avoinna, kommentoi Ruotsin päävalmentaja Tomas Montén Hockey Newsille.

Nylander olisi suuri tähti Ruotsin joukkueeseen ja joukkueen kokeneimpia pelaajia. Montén kertoo Hockey Newsille, ettei ole viime aikoina ollut yhteydessä Nylanderiin, eikä joukkue ole laskenut tähtihyökkääjän varaan. Nylander oli loukkaantumisen takia sivussa yli kaksi kuukautta, joten Montén on antanut hänen kuntoutua rauhassa.

Viimeinen sana asiassa on Nylanderin varanneella Buffalo Sabresilla.

− En ole ajatellut nuorten MM-kisoja. Pääasia on ollut se, että olen päässyt takaisin pelikuntoon. Nyt tähtään NHL:ään. Mutta jos tulee mahdollisuus MM-kisoille, olisi todella hienoa pelata Ruotsin maajoukkueessa, Nylander sanoi Hockey Newsille.

Nylander on tehnyt kuluvalla kaudella AHL:ssä kahdeksassa ottelussa tehot 1+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle