Suomi päätti naisten olympiajääkiekkoturnauksensa voittoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Naisleijonat sai päättää olympiaturnauksensa voitonjuhliin.
Naisten jääkiekon olympiaturnauksessa pelattiin tiistaina sijoitusottelut, joissa ratkaistiin sijat 5-8. Vastakkain olivat Suomi ja Venäjä sekä Saksa ja Japani.

Saksa peittosi päivän ensimmäisessä ottelussa Japanin lukemin 3-2. Ottelu sai Japanin kannalta kehnon alun, kun se joutui avauserän alussa kahteen kertaan alivoimalle, ja Saksa rankaisi niistä jälkimmäisen aikana. Asialla oli Susann Gotz. Japani tuli kuitenkin tasoihin reilun neljän minuutin päästä Hanae Kubon maalilla. Japani pääsi vielä kaksi kertaa erän aikana ylivoimallekin, mutta tuloksetta.

Toisessa erässä Japanin ottama kakkonen väärästä vaihdosta kostautui takaiskun muodossa reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Maalintekijä oli tällä kertaa Julia Zorn. Saksa lisäsi johtoaan kahteen maaliin reilun 11 minuutin päästä tästä Sara Seilerin maalilla. Tässä vaiheessa Japani vaihtoi myös maalivahtia, kun Akane Konishi korvasi maalilla aloittaneen Nana Fujimoton.

Päätöserä alkoi japanilaisten kannalta lupaavasti, kun reilun kahden minuutin pelin jälkeen Haruna Yoneyama iski kavennusmaalin. Joukkue ei kuitenkaan päässyt enää tasoihin, vaikka pääsi kertaalleen vielä ylivoimallekin. Täten Saksa sijoittui turnauksessa seitsemänneksi ja Japani kahdeksanneksi.

Illan toisessa ottelussa Suomi löi Venäjän puhtaasti lukemin 4-0. Naisleijonien suurimmat sankarit olivat tehot 1+2 tehnyt Riikka Välilä, kaksi maalia iskenyt Michelle Karvinen ja nollapelin pitänyt Noora Räty. Suomi iski 2-0-johtolukemat jo ensimmäisessä erässä taululle Linda Välimäen ja Välilän maaleilla.

Toinen erä oli maaliton ja Suomelle hankala, kun joukkue joutui kahteen kertaan alivoimalle. Naisleijonat selvittivät ne kuitenkin hienosti. Kolmannessa erässä Suomi löi pikaisesti lopullisen naulan Venäjän arkkuun, kun Karvinen teki kaksi maalia vain 59 sekunnin välein toisistaan. Näistä Venäjä ei enää noussut.

Ottelun lopputulos merkitsi sitä, että Suomi oli turnauksessa lopulta viides. Pelien päätyttyä päävalmentaja Mika Pieniniemi totesi, ettei jatka joukkueen peräsimessä enää. Venäjä jäi puolestaan kuudenneksi.