Suomi löysäili kuudennelle sijalle

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen ja Tshekin välinen ottelu viidennestä sijasta oli juuri niin tasokas ja mielenkiintoinen kuin ottelun viidennestä sijasta voi olettaakin olevan. Tshekkiä voitto kiinnosti hiukan enemmän, niinpä se otti Suomesta revanssin samoin lukemin, joilla Suomi löi sen alkulohkossa.

Ottelun intensiteetti pysyi muutamaa yksittäistä taklausta lukuun ottamatta hyvin alhaisena. Tshekki siirtyi Michael Frolikin maaleilla 2-0-johtoon, mutta avauserän lopulla Perttu Lindgren kavensi kahden miehen ylivoimalla.

Toisessa erässä Tshekki meni menojaan. Martin Hanzal vei joukkueen uudestaan kahden maalin johtoon, kun hän ohjasi ylivoimalla kiekon ohi Härmän.

Erän seitsemännellä minuutilla Tommi Leinonen sähläsi kiekon keskialueella Tshekille. Joni Haverinen epäröi, ja kaksikko Jakub Voracek - Michael Frolik pääsi ylivoimahyökkäykseen. Voracek syötti ja Frolik täydensi kypärätemppunsa.

Suomen valmennusjohdolle neljäs maali riitti, ja maalinsuulle luisteli jälleen Tuukka Rask. Antti Härmän turnaus jäi siis 26.25 minuutin mittaiseksi.

Erän lopussa Mikko Lehtonen sooloili upeasti kavennusmaalin. Ilo jäi lyhytaikaiseksi, kun Vladimir Sobotka sai myöhäisen joululahjan ja kuittasi kahden erän jälkeisiksi lukemiksi 5-2.

Päätöserässä nähtiin vielä yksi osuma, kun Tshekki pääsi pelaamaan 5-3-ylivoimaa. Tomas Kudelka laukoi suoraan syötöstä kiekon Suomen maalin yläkulmaan.

Suomikin teki maalin, mutta Konc oli ehtinyt viheltää pelin poikki. Perttu Lindgren sai yrittää maalintekoa uudestaan rangaistuslaukauksesta, mutta epäonnistui.