TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Suomi lähtee nuorten MM-kisoihin mitali mielessä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen joukkue vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin nimettiin perjantaina. Tänä vuonna kisat käydään Kanadan Vancouverissa. Päävalmentaja Hannu Aravirta pitää mitalia realistisena tavoitteena.

Nuorten maajoukkueen päävalmentajan Hannu Aravirran mukaan valintaprosessi ei ollut aivan yksinkertainen.

- Yhdeksän kuukauden odotus on takana ja kyllä tässä vähän pihtisynnytyksen tuntua oli, Aravirta vertasi.

- Mestis-kiertueella olemme kokeilleet yhteensä 71 pelaajaa, eli 86- ja 87-syntyneet ikäluokat on käyty tarkasti läpi.

Lopullisen seulan läpäisi kaksi maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja kolmetoista hyökkääjää. Nimekkäin poissaolija on New York Islandersin NHL-joukkueessa alkukauden kiekkoillut Petteri Nokelainen.

- Yhtä nimeä hyökkäys tietysti huutaa, eli Petteri Nokelaista. Mielellämme olisimme hänet mukana nähneet, mutta nämä merkit olivat nähtävissä jo heinäkuussa, Aravirta viittasi Nokelaisen kroonisiin polvivaivoihin.

- Toivo ehti jo nousta syksyllä, kun hän pystyi pelaamaan NHL:ssä, mutta näin kävi. Hän on saanut sähköhoitoa polviinsa viime viikolla ja siitä toipuminen vie muutaman viikon.

Mukana on kuitenkin kaksi Pohjois-Amerikassa vaikuttavaa hyökkääjää. Lauri Tukonen pelaa Los Angeles Kingsin farmijoukkueessa Manchester Monarchsissa AHL:ää, Aki Seitsonen taas Prince Albert Raidersissa Kanadan junioriliigaa WHL:ää.

- Hyökkäyksessä on kaksi pelaajaa Pohjois-Amerikasta ja kaikki muut ovat pelanneet liigassa, Aravirta totesi.

- Puolustus sen sijaan on joukkueen kokemattomin osa, mukana on kaksi A-junioreissa koko kauden pelannutta kaveria, eikä muillakaan Laaksoa lukuunottamatta ole liiemmin liigakokemusta.

Varsinaisen joukkueen lisäksi nimettiin kaksi varamaalivahtia ja -puolustajaa, sekä neljä -hyökkääjää.

- Varalla on kaksi 88-syntynyttä maalivahtia, jotka ovat samaan aikaan 18-vuotiaiden turnauksessa Kanadassa. Saamme siis tarvittaessa toisen heistä avuksi kätevästi, Aravirta perusteli Niko Hovisen ja Riku Heleniuksen nimeämistä.

- Jos Korhonen ei olisi toipunut näin nopeasti, olisi melkein pitänyt arvalla heittää Gärdströmin ja Kurjen välillä. Hyökkääjistä Lahti ja Enlund paikkaavat senttereitä, Huhtala ja Korhonen laitureita.

Suomen ohjelma turnauksessa on lähes kovin mahdollinen. Heti avausottelussa vastaan tulee isäntäjoukkue Kanada. Aravirran mukaan pelaajia pyritään valmistamaan 20 000 katsojan huutomyrskyyn kaikin mahdollisin tavoin.

- Siitä on puhuttu jo alusta asti, mutta ennen turnausta katsomme vielä videoita siitä, miltä näyttää ja kuulostaa kun tuollainen yleisömassa todella elää pelissä mukana. Se ei ole mikään pikkujuttu, Aravirta muistutti.

- Me ajattelemme kuitenkin asiaa niin, että siellä on 20 000 Suomen fania. Kyllä nämäkin pojat ovat sen verran narsisteja jokainen, että kykyjensä näyttäminen tuollaiselle yleisölle on loistava mahdollisuus.

Suomen alkulohkon muut joukkueet ovat Yhdysvallat, Sveitsi ja Norja. Toisessa alkulohkossa pelaavat Venäjä, Tsekki, Ruotsi, Slovakia ja Latvia. Alkulohkojen ykköset jatkavat suoraan välieriin, kakkoset ja kolmoset pelaavat ristiin lopuista välieräpaikoista.

- Emme kuulu ykköskorin joukkueisiin, joita ovat Kanada, Yhdysvallat, Venäjä ja Tsekki. Tulemme sieltä takaa ja tavoitteena on mitalisija, kertoi Aravirta.

- Huhtikuussa luotiin tälle joukkueelle tietty ilme ja otettiin sloganiksi "Mitali mielessä".

Suomen joukkue

Maalivahdit

1 Karri Rämö, HPK

30 Tuukka Rask, Ilves

Varalla

31 Riku Helenius, Ilves

31 Niko Hovinen, Jokerit

Puolustajat

2 Matti Koistinen, Tappara A

4 Risto Korhonen, HPK

6 Timo Seppänen, HIFK A

7 Erkka Leppänen, JYP

8 Juho Jokinen, TuTo

14 Tommi Leinonen, Kärpät

28 Teemu Laakso, HIFK

Varalla

3 Mikael Kurki, Blues

5 Tuomas Gärdström, KooKoo

Hyökkääjät

9 Lauri Tukonen, Manchester Monarchs

10 Mikko Alikoski, Kärpät

11 Janne Kolehmainen, SaiPa

13 Petteri Wirtanen, HPK

15 Perttu Lindgren, Ilves

16 Leo Komarov, Ässät

18 Aki Seitsonen, Prince Albert Raiders

19 Jesse Joensuu, Ässät

21 Jari Sailio, HPK

23 Mikko Lehtonen, Blues

24 Tomas Sinisalo, Blues

25 Lauri Korpikoski, TPS

29 Henri Heino, Pelicans

Varalla

12 Jonas Enlund, HIFK A

20 Miika Lahti, JYP

22 Tommi Huhtala, Ilves

26 Ville Korhonen, Ilves

» Lähetä palautetta toimitukselle