Suomi kellisti Ruotsin ja nousi turnauskakkoseksi

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi tuli kahden maalin takaa ja otti makean voiton Ruotsista luvuin 3-2 (0-2, 2-0, 1-0). Leijonat varmistivat voitolla Moskovan turnauksen kakkostilan ja nousivat samalla EHT:n kokonaistilanteessa toiseksi.

Suomi nousi loppuhetkillä Ruotsin ohi sekavien ja virheiden täyttämien vaiheiden jälkeen. Valkopaitainen leijonalauma joutui ensimmäisessä erässä täysin jyrän alle ja Ruotsi pääsi helposti kahden maalin johtoon. Suomi sortui helppoihin merkkausvirheisiin ja kiekonmenetyksiin, joista naapuri kiitti ja iski Tomas Skogsin ja Niklas Perssonin toimesta.

Toiseen erään valmentaja Doug Shedden sai ryhmäänsä otetta ja painopiste kääntyi sinipaitaisen Ruotsin päätyyn. Jarkko Immosen johtama kakkosketju rinnoillaan Juha-Pekka Haataja ja Tuomas Pihlman nosti Suomen lopulta Ruotsin rinnalle. Ensin Haataja viimeisteli hienon syöttöketjun päätteeksi kavennuksen ja erän lopussa Immonen tuikkasi pienestä kulmasta leijonat lopulta tasoihin.

Kolmannessa erässä ratkaisijaksi nousi maajoukkuetulokas Jesse Saarinen tinttaamalla Esa Pirneksen ja Juha-Pekka Hytösen esityöstä Suomen 3-2-johtoon vain vajaa kaksi minuuttia ennen ottelun loppua.

Suomi otti ottelussa kymmenen kaksiminuuttista ja Ruotsikin seitsemän, mutta silti yhtään erikoistilannemaalia ei nähty. Leijonien maalilla Petri Vehanen pelasi kelpo ottelun pitäen Suomea pystyssä varsinkin ensimmäisessä erässä torjumalla 11 kutia.

Suomi nousi voitolla Moskovan turnauksen kakkoseksi viidellä pisteellä. Voiton vei isäntämaa Venäjä, joka pöllytti päiväottelussa Tshekkiä luvuin 5-1 (2-1, 1-0, 2-0). Venäjä johtaa ylivoimaisesti myös Euro Hockey Tourin kokonaistilannetta 15 pisteellä. Kakkosena on Suomi kahdeksalla ja kolmantena Tshekki seitsemällä pisteellä. Perää pitää Ruotsi kuuden pisteen turvin.