Suomi julkaisi World Cup -joukkueensa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen maajoukkueen päävalmentaja Raimo Summanen julkisti ryhmän, jolla Leijonat lähtevät tavoittelemaan menestystä syksyllä pelattavassa World Cupissa.

Maalivahtiosastolla Calgaryn Stanley Cup -finaaleihin johdattanut Miikka Kiprusoff otti odotetusti paikkansa ja myös Kari Lehtonen ja Vesa Toskala olivat jokseenkin odotettavia valintoja. Hyvän kauden pelannut Pasi Nurminen ei kuitenkaan mahtunut joukkueeseen maalivahtien ollessa se ryhmä, jossa Leijoniin on eniten tunkua.

Suomi julkaisi vain seitsemän puolustajan nimet ja noiden pelaajien joukossa ei ole Janne Niinimaata. Mielenkiintoisin nimi puolustuksen osalta on Jere Karalahti, jonka nimeä ei listassa ainakaan vielä näy.

Mielipide:

Jere Karalahti jätettiin ulos maajoukkueesta, koska NHL näin päätti. Onko NHL:n valta kasvamassa jo liian suureksi jääkiekkoilevassa maailmassa?
[lue lisää]

NHL on kieltänyt Karalahden osallistumisen turnaukseen ja tämän vuoksi häntä ei joukkueeseen ole toistaiseksi nimetty. Muutoin pakistossa ei yllätyksiä koettu, ellei nuoren Joni Pitkäsen valintaa sellaisena pidetä.

Hyökkäyspäässä nähdään kolme pelaajaa eurooppalaisilta jäiltä, joista Mikko Elorannan valinta tietää ainakin yhtä SM-liigassa viime kaudella pelannutta pelaajaa World Cup -ryhmään. Sveitsistä pelaavista joukkueeseen mukaan pääsevät Ville Peltonen ja Jukka Hentunen.

Summanen näyttäisi panostavan erityisesti duunariosastoon, sillä joukkueessa on mukana iso nippu roolipelaajia. Riku Hahl, Ville Nieminen, Jarkko Ruutu, Antti Laaksonen ja Eloranta ovat parhaimmillaan juuri haalarihommissa.

Maalivahdit

Kari Lehtonen

Miikka Kiprusoff

Vesa Toskala

Puolustajat

Joni Pitkänen

Kimmo Timonen

Ossi Väänänen

Sami Salo

Aki Berg

Teppo Numminen

Toni Lydman

(Jere Karalahti), riippuen peliluvasta

Hyökkääjät

Teemu Selänne

Ville Nieminen

Saku Koivu

Olli Jokinen

Tuomo Ruutu

Ville Peltonen

Mikko Eloranta

Antti Laaksonen

Sami Kapanen

Jukka Hentunen

Jere Lehtinen

Riku Hahl

Jarkko Ruutu

Niko Kapanen

Esa Pirnes

» Lähetä palautetta toimitukselle