Suomi jäi viimeiseksi Ruotsin-turnauksessa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jääkiekkoleijonat hävisivät Sweden Hockey Gamesin päätöspäivänä Ruotsille maalein 0−1. Suomen vaatimattomaksi turnaussaaliiksi jäi yksi piste jatkoaikatappiosta Venäjää vastaan. Samalla myös Euro Hockey Tourin finaalipaikka karkasi Suomen ulottumattomiin.

Tänä keväänä Suomi ei pelaa jääkiekon epävirallisesta Euroopan mestaruudesta, vaan titteli ratkaistaan Ruotsin ja Venäjän kesken. Ruotsi voitti kotiturnauksensa puhtaalla pelillä ja päätyi Euro Hockey Tourin yhteistuloksissa toiseksi 21 kokonaispisteellä. Venäjä oli perussarjan ykkönen 27 pisteellä, Suomi kolmas 14 pisteellä ja Tshekki viimeinen 10 pisteen saldolla.

Suomi voitti Euro Hockey Tourin viisi kertaa peräkkäin vuosina 2000−04. Kaksi viimeistä kertaa Venäjä on ollut ykkönen ja Suomi molemmilla kerroilla pronssilla. Tänäkin vuonna Leijonat taistelee himmeimmistä mitaleista Tshekkiä vastaan.

Euro Hockey Tourin perussarjan päättäneessä Sweden Hockey Gamesissa Suomen menestys oli vielä huonompaa kuin aiemmissa osaturnauksissa. Avausottelussa Venäjää vastaan Suomi hukkasi kolmen maalin johdon ja taipui jatkoajalla 3−4-tappioon. Sen jälkeen Erkka Westerlundin joukkojen maalihanat tyrehtyivät täysin. Lauantaina Tshekki löylytti Leijonia peräti 5−0 ja sunnuntaina Ruotsi vei voiton luvuin 1−0 Tony Mårtenssonin maalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle