Suomenmestari Tuokkola KeuPan tolppien väliin - "Todellinen laatuvahti"

MESTIS / Uutinen
Tuokkola torjui viime kaudella JYPissä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Mestiksen kärjessä majaileva KeuPa saa maalivahtiosastolleen kokeneen vahvistuksen, kun alkukauden Itävallassa torjunut Pekka Tuokkola siirtyy keuruulaisryhmään.

Pekka Tuokkolan sopimus KeuPan kanssa ulottuu ainakin joulutaukoon saakka. Keuruulaisryhmälle tuli tarve maalivahdille, sillä joukkueen mukana ollut Lukko-laina Sebastian Ylönen loukkaantui ja Lukko kutsui toisen lainavahtinsa, Lassi Lehtisen liigajoukkueen matkaan.

Tuokkola on torjunut alkukaudesta Itävallan pääsarjajoukkue Vienna Capitalsin maalilla. 34-vuotias vahti pelasi itävaltalaisryhmän maalilla kuusi sarjaottelua torjuntaprosentilla 90,6. Lisäksi hän esiintyi yhdessä CHL-ottelussa, jossa hänen torjuntaprosenttinsa oli 95,7.

− Lukon maalivahdeista Sebastian Ylönen loukkaantui maajoukkuetehtävissä ja Lassi Lehtinen kutsuttiin Raumalle. Tähän meidän oli pakko reagoida nopeasti. Lehtinen on myös vahva ehdokas Nuorten Leijonien MM-joukkueeseen, joten hän saattaa olla poissa kuvioista pitempäänkin, kertoi KeuPan pelaajakoordinaattori Taneli Maasalo.

− Tähän kohtaan tarvittiin kokemusta nuoruuden rinnalle. Pekka Tuokkola oli oiva valinta ja entuudestaan tuttu joukkueelle. "Peki" harjoitteli Keuruulla jo ennen Wienin komennustaan. Todellinen laatuvahti, äärettömän mukava persoona ja vielä pikkukaupungin Alavuden kasvattina ymmärtää varmasti toisen pikkukaupungin elämän menoa ja kiekkokulttuuria.

Viime kaudella JYPin maalia vartioinut Tuokkola on edustanut Liigassa urallaan myös KalPaa ja Tapparaa. JYPin paidassa hän saavutti Suomen mestaruuden keväällä 2009, jonka lisäksi hän on voittanut myös kaksi SM-pronssia. Hänellä on kokemusta myös KHL:stä sekä SHL:stä.

» Lähetä palautetta toimitukselle