Suomen nuoret voittivat Saksan, avauskierroksella ei yllätyksiä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen alle kaksikymmentävuotiaiden joukkue aloitti MM-kisansa odotetulla voitolla. Saksa kaatui 4-0. Avauskierroksen muita voittajia olivat Kanada, Venäjä ja Sveitsi

Suomi siirtyi ottelussaan johtoon vajaan neljän minuutin pelin jälkeen Jussi Timosen ylivoimamaalilla. Syöttöpisteet keräsivät Sean Bergenheim ja Valtteri Filppula. Jussi Jokinen pisti lätyn uudestaan Dimitri Pätzoldin selän taakse kun erää oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia. Syöttäjinä olivat ykkösketjun muut miehet, Tuomo Ruutu ja Henrik Juntunen. Maali tuli juuri kun saksalainen Aleksander Barta oli päässyt jäähyltä.

Toine erä oli maaliton, mutta kolmannen erän alussa Sean Bergenheim teki maalinedushässäkästä ottelun lopullisesti ratkaisseen 3-0 maalin. Bluesin Janne Jalasvaara ja Jypin Tuomas Mikkoselle syöttöpisteet. Jussi Jokinen kaunisteli lukemat neljään nollaan kolmisen minuuttia ennen päätösvihellystä. Syöttäjät olivat samat kuin Jokisen ensimmäisessäkin maalissa, siis Ruutu ja Juntunen.

Saksan valmentaja Ernst Höfner sanoi joukkueen uskoneen mahdollisuuksiinsa Bergenheimin maaliin asti, mutta siihen unelma pisteistä päättyi. Höfnerin mielestä ottelu ratkesi joukkueensa avauserässä ottamaan kolmeen tyhmään jäähyyn, joista suomalaiset pääsivät rokottamaan kahdesti.

Suomalaisista parhaana palkittiin Sean Bergenheim (1+1) ja saksalaisista hyökkääjä Marcus Kink. Kari Lehtonen torjui nollapelissään 25 vetoa ja työllistetympi Pätzold 33 laukausta.

B-lohko toisessa ottelussa Kanada nöyryytti Ruotsia peräti 8-2. Kanada hallitsi ottelua alusta alkaen ja he tekivät peräti kuusi ylivoimamaalia, mikä on joukkueen yhden pelin ennätys. Lisäksi kanadalaiset tekivät yhden alivoimamaalin. Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Carlo Colaiacovo. Ruotsin valmentaja Peo Larsson totesi joukkueen voittaneen pelin tasakentällisin 2-1, mitä saavutusta he tulevat käyttämään ponnahduslautana keskittyessään seuraaviin otteluihin. Kanadan toinen vastustaja tulee olemaan Tsekki ja Ruotsin puolestaan Suomi.

A-lohkon avausotteluiden voittajat olivat odotetusti Venäjä ja Sveitsi. Teinisensaatio Aleksander Ovechkin ampui hattutempun ja ykkösketjun sentteri Juri Troubasev keräsi tehopisteet 1+3. Jenkien tappion karvautta lisäsi tieto puolustaja Tim Gleasonin loukkaantumisesta. Gleason ei pysty pelamaan turnauksen jäljelläolevissa otteluissa, sillä hän mursi jalastaan luun blokatessaan venäläislaukausta.

Viime vuoden kisanelonen Sveitsi joutui yllättävän tiukoille Valko-Venäjän kanssa. Ottelu ratkesi vasta kolmannessa erässä puolustaja Beat Schiess-Forsterin maaliin. Maalin lisäksi yhden syöttöpisteen saalistanut Schiess-Forster valittiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi. Valkovenäläisillä oli kolmannessa erässä mahdollisuutensa tasoittaa peli, sillä he saivat pelata erässä peräti kahdeksan minuuttia ylivoimaa. Sveitsiläiset kuitenkin puolustivat hyvin ja pääsevät keskittymään tärkeään USA-otteluun voitto taskussaan.