Suomen ensimmäisen välisarjaottelun lehdistötilaisuuden satoa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi aloitti välisarjan nihkeähköllä 3-1-voitolla Itävallasta. Leijonilla on nyt koossa täydet kuusi pistettä taulukossa, kun välisarja on saatu käyntiin. Ottelun jälkeen Itävallan valmentaja Ron Kennedy kävi kuumana ja kritisoi tuomariston ratkaisuja.

"1-0 tilanteessa tuomari periaatteessa pilasi mahdollisuutemme päästämällä Suomen kahden miehen ylivoimalle. En edes tiedä oliko se jäähyn arvoinen tilanne, mutta missään tapauksessa emme estäneet maalintekoa. Jos pelaat jo valmiiksi alivoimaa, jäähyä ei pitäisi antaa, ellei kyseessä ole selkeä maalinteon estäminen. Tuomio ei ollut pelin hengen mukainen", kommentoi tuohtunut Itävallan valmentaja Ron Kennedy.

"Suomi rokottaa tuollaisista välittömästi. Suomalaisilla on hyvä liike ja he ovat hyviä kiekollisena. Vähintäänkin yhtä hyviä kuin ruotsalaiset. Tiesimme, että Suomi voittaa laukaukset, joten keskityimme pelin ohjaamiseen kulmiin ja kakkoskiekkojen voittamiseen. Yritimme saada suomalaiset turhautumaan ja ottamaan tyhmiä jäähyjä, mutta he eivät tehneet sitä."

JA: Viimeisten minuuttien aikana Itävallan peli muuttui radikaalisti, teittekö jotain muutoksia?

RK: "Kun ollaan noin lähellä loppua ja tappioasemassa, pelin luonne muuttuu täysin. Vahinko vain, ettei tuomari tajunnut sitä. Se oli tyypillinen esimerkki siitä, että Saksasta ei löydy hyviä tuomareita. He eivät tunne tätä peliä."

"On vaikea lähteä pelaamaan Suomea, Ruotsia ja Venäjää vastaan kun oman pelin käyntiin saaminen tarkoittaa sitä, että puolustaa hyvin. Henkilökohtaisesti en pidä sellaisesta pelityylistä, mutta parempaankaan ei ole tällä hetkellä mahdollisuuksia."

JA: Itävaltahan pärjää itseasiassa hyvin ja on vain yhden askeleen päässä huippumaista.

RK: "Meillä on kisojen kolmanneksi tai neljänneksi nuorin joukkue, joten olemme nousemassa sille tasolle tulevaisuudessa. Meillä on potentiaalisia nuoria pelaajia, jotka pelaavat jo seuraavissa kisoissa. Joukkueella on tosin eri valmentaja silloin. Päätavoite nuorten kehittämisessä on vuoden 2005 kotikisoissa, joissa olisi tarkoitus jo menestyä."

Aravirta arvostaa Itävaltaa

"Itävalta on tehnyt näissä kisoissa jo 11 maalia ja sekä Ruotsia että Venäjää vastaan kolme, joten tiesimme vastuksen olevan kova. Arvostan todella Itävallan joukkuetta, he pelaavat suurella sydämellä ja kurinalaisesti", kehui Hannu Aravirta vastustajaa.

"Meillä on vielä paljon parannettavaa, mutta lähden kuitenkin luottavaisin mielin viikonloppuun, koska play-offs paikka on varma. Tulevissa otteluissa pelin luonne vastustajista johtuen muuttuu täysin."

"Meillä on vähän rightin puolen pelaajia, joten kokeilimme kolmen puolustajan peluuttamista ylivoimalla. Halusimme suoria laukauksia ja kätisyydet on saatava sopimaan. Toisella kerralla se onnistui", valotti Ara erikoisen ylivoimakoostumuksen taustoja.

"Ketjumuutoksista sen verran, että halusimme Antti Aallolle maistiaisia eri pelipaikoista. Myös Lasse Pirjetä pääsi pitämään pelivirettä yllä."

» Lähetä palautetta toimitukselle