Suomalaisvirta taalaliigaan jatkuu – Pärssinen, Nurminen, Haakana ja Dahlman sopimuksiin

LIIGA, NHL / Uutinen
Hetki sitten julkistetun Timo Vertalan sopimuksen jälkeen on lähtijöiksi varmistunut viisi muutakin suomalaista. NHL-unelmaa lähtevät ensi kaudella tavoittelemaan Toni Dahlman, Kari Haakana, Pasi Nurminen ja Timo Pärssinen.

Nuoren Ilves-laiturin Toni Dahlmanin uusi työnantaja on Ottawa Senatorsin organisaatio. Dahlman saalisti viime kaudella 56 ottelussa 10 maalia ja 18 syöttöpistettä, joilla heltisi SM-liigan vuoden tulokkaan palkinto. Pudotuspeleissä pisteitä syntyi 5 (3+2). Dahlmanin sopimus on kaksivuotinen.

Kari Haakanan postit voidaan jatkossa lähettää Edmontonin suuntaan. Haakana oli yksi tämän kesän varaustilaisuuden yllätysnimistä. 27-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella Jokeri-paidassa 56 ottelua ja kävi näytillä maajoukkueessakin. Kiekollista taituruutta on turha mieheltä odottaa, mutta oman pään peli, taklaukset ja välillä hieman kovemmatkin otteet ovat sitä tutumpaa Haakanaa.

Atlanta Thrashers varasi Pasi Nurmisen 4. kierroksella niin ikään tämän kesän varaustilaisuudessa. SM-liigan parhaisiin maalivahteihin ja nyt myös maajoukkueen luottomiehiin itsensä pelannut Nurminen joutui mm-kisojen jälkeen leikkauspäydälle. Polvi operoitiin, ja Nurminen viettää parhaillaan pitkää sairaslomaa. Thrashersissä maalivahdin paikasta taistelee mm. Nurmisen mm-finaalivastus tsekkivahti Milan Hnilicka. "Nupen" sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

HPK:n edesmenneen superketjun kolmas jäsen Timo Pärssinen suuntaa hänkin Pohjois-Amerikkaan, seurana suomalaisille tuttu Mighty Ducks of Anaheim. Pärssinen pelasi viime kaudella HPK:ssa 54 ottelua, joissa syntyi komeat tehot 18 maalia ja 31 syöttöpistettä. Pärssisen oli määrä aloittaa tuleva kausi TPS:ssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle