Suomalaisten vaihtoviikko Atlantassa

NHL / Uutinen
Atlanta Thrashersin farmiseura Wolvesin riveissä suuren osan kaudesta pelannut Pauli Levokari sekä Tomi Kallio siirtyivät Columbus Blue Jacketsiin. Atlantaan kaupassa siirtyi hyökkääjä Chris Nielsen sekä Petteri Nummelinin pelaajaoikeudet.

Tomi Kallion siirtymistä Atlantasta on odotettu siitä asti, kun mies kieltäytyi farmikomennuksesta. Huonon alkukauden pelanneelle Kalliolle ei löytynyt paikkaa kahdesta hyökkäävästä ketjusta, joten joukkue päätti lähettää miehen hakemaan pelituntumaa farmiseura Wolvesin riveihin. Kallio, 25, ei noudattanut työnantajansa komentoa ja Thrashers käänsi katseensa yhteistyökykyisempiin pelaajiin. Kallio pelannee ensimmäisen pelinsä uuden joukkueensa riveissä jo tiistaina.

Pauli Levokari pelasi alkukauden Chicago Wolvesin joukkuessa, mutta siirtyi sitten Wolvesin farmijoukkueeseen eli ECHL-sarjaa pelaavan Greenville Grrrowlin riveihin.

Blue Jacketsistä Atlantaan siirtyy nuori hyökkääjä Chris Nielsen. Nielsen on alunperin New York Islandersin toisen kierroksen varaus vuodelta 1998. Calgary Hitmenin joukkueessa junioriuransa pelannut Nielsen teki NHL-debyyttinsä Columbus Blue Jacketsin paidassa kaudella 00-01. Nielsen on pelannut yhteensä 52 NHL-ottelua, joissa hän on tehnyt kuusi maalia ja syöttänyt kahdeksan osumaa.

Petteri Nummelin on pelannut alkukauden sveitsin pääsarjassa, Luganon joukkueessa. Numpan pistetahti on ollut totutun hurjaa, sillä hän on ehtinyt saalistaa jo 12 maalia ja 14 syöttöpistettä. Nähtäväksi mitä Thrashers suunnittelee Nummelinin oikeuksien osalle. Oletettavasti mahdolliset sopimusneuvottelut koskevat vasta seuraavaa kautta. Siirtyminen Atlantaan tällä kaudella edellyttäisi waiverin läpäisemistä ja Thrashers tuskin haluaa ottaa sellaista riskiä.

Lähde: tsn.ca

» Lähetä palautetta toimitukselle