Suomalaispelaajia Ljubljanaan

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Itävallan liigassa pelaava slovenialaisjoukkue Olimpija Ljubljana on hankkinut riveihinsä puolustaja Kari Haakanan ja keskushyökkääjä Sami Ryhäsen.

Viime kaudella sveitsiläisen EHC Klotenin ja italialaisen HC Valpellicen sotisovissa kiekkoillut konkaripuolustaja Kari Haakana, 36, lisää vyölleen yhden uuden kiekkomaan, kun mies siirtyy Sloveniassa majaansa pitävään, mutta Itävallan pääsarjassa pelaavan Olimpija Ljubljanan pelaajavahvuuteen yksivuotisella sopimuksella.

SM-kultaa Jokereissa keväällä 2001 ja Kärpissä keväällä 2008 voittanut Haakana on urallaan ehtinyt pelaamaan SM-liigan lisäksi myös 13 NHL-ottelua Edmonton Oilersin paidassa sekä niittämään mainetta niin Ruotsin Elitserienissä kuin Saksan DEL-liigassakin.

– Etsin miehistööni kokenutta puolustuksen tukipilaria ja uskon, että Haakana on juurikin sellainen kaveri, toteaa Olimpija Ljubljanan päävalmentajana toimiva Hannu Järvenpää.

Ljubljanan kolmas suomalainen tulevalla kiekkokaudella 2010–2011 on niin ikään yksivuotisen pelaajasopimuksen seuran kanssa allekirjoittanut 30-vuotias keskushyökkääjä Sami Ryhänen. Edelliskaudella Tapparan paidassa kuusi liigapeliä ja LeKin paidassa yhteensä 18 Mestis-ottelua tahkonneelle Ryhäselle Slovenia tulee olemaan neljäs ulkomaa, jossa mies on kiekkoa pelannut.

Ryhäsen ansiolistalta löytyy Suomessa pelattujen SM-liiga -ja Mestis-otteluiden lisäksi pelejä myös Ranskan, Ruotsin ja Norjan kiekkosarjoista.

– Ryhänen on klassinen keskushyökkääjä, joka on suurimman osan urastaan pelannut hyvin tehoin Suomen pääsarjassa. Hän on myös erittäin hyvä hankkimaan jäähyjä vastustajalle, kommentoi Järvenpää.

» Lähetä palautetta toimitukselle