Suomalaismaalivahdit vahvistavat jalansijaansa NHL:ssä: Antila Edmontoniin, Noronen jatkaa Buffalossa

NHL / Uutinen
Ässien veräjää viime kaudella vartioinut Kristian Antila lähtee valtameren taakse Edmonton Oilersin organisaatioon. Ylen teksti-tv:n mukaan Antila on solminut kanadalaisseuran kanssa kaksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen. Samaan aikaan tiedotettiin myös toinen maalivahtiuutinen rapakon takaa: Mika Noronen on tehnyt jatkosopimuksen Buffalon kanssa.

Kristian Antila on pelannut kolme SM-liigakautta Ilveksessä ja Ässissä. Viime kaudella 21-vuotias Antila pelasi porilaisten maalilla 35 ottelua torjuntaprosentilla 89.5. Antila tunnetaan lahjakkaana pelaajana, jonka peliesitykset kuitenkin ailahtelevat liikaa. Tasaisuutta otteisiin lähdetään luultavasti hakemaan Edmontonin farmiseura Hamiltonin maalilta, sillä Tommy Saloa ja Jussi Markkasta lienee todella vaikea sivuuttaa Edmontonin maalilta ensimmäisellä Pohjois-Amerikan kaudella.

Mika Noronen on pelannut jo kolme kautta Amerikan maalla, lähinnä Buffalon farmijoukkue Rochesterin maalilla. Otteet ovat olleet sen verran vakuuttavia, että Buffalo solmi Norosen kanssa uuden, monivuotisen sopimuksen. Kolmen kauden aikana Noronen on farmipelien lisäksi päässyt pelaamaan myös kaksitoista NHL-peliä hyvällä menestyksellä. Tilastot ovat Rochesterista vielä vakuuttavampia, sillä kolmen kauden torjuntaprosentit AHL:ssä ovat 92.0, 91.3 ja 90.6. Viime kaudella Noronen syrjäytti Bob Essensan Buffalon kakkosmaalivahdin paikalta, ja ensi kaudelle hänelle onkin todennäköisesti kaavailtu vakituista kakkosmaalivahdin paikkaa Martin Bironin aisaparina.

» Lähetä palautetta toimitukselle