Suomalaisia maalin makuun yön NHL-peleissä; Noroselle nollapeli

Sairastuvalta palannut Jere Lehtinen iski toisessa ottelussaan maalin ja jatkaa viime kauden tapaan. Myös Olli Jokinen sekä Kimmo Timonen iskivät maalin mieheen. New Jerseyssä Pittsburgh pisti Devilsin tiukalle.

Devils - Penguins 2-1 ja.

Kotijoukkue Devils teki ottelun alkuun maalin Patrik Eliaksen toimesta. Sitten pelattiinkin lähes 56 minuuttia ilman maaleja. 27 sekuntia ennen loppua Penguinsin Dick Tärnstörm teki ylivoimalla maalin. Jatkoajalla tuttu mies iski voiton Devilsille, Patrik Elias.

Martin Brodeur ei joutunut todelliseen kiekkosateeseen, vain 19 torjuntaa.
Vastapuolen Marc-Andre Fleury oli sensijaan kiekon tiellä 33 kertaa. Devils voitti 11 ottelunsa putkeen. Pittsburgilla sensijaan ei mene hyvin, vain 4 voittoa ja jaettu NHL:n jumbotila.

Penguins on pelannut 8 ottelua ilman Mario Lemieuxia. Tilillä on vain yksi voitto ja seitsemän tappiota.

Atlantassa taas maalijuhlat

Thrashers - Panthers 6 - 3

Usein Atlantan peleissä on tullut maaleja paljon, niin myös nytkin ja Atlantalle kolmas peräkkäinen voitto. Joukkueet tekivät kaksi erää vuorotellen maaleja, Atlantan johtaessa 4-3 40 minuutin pelaamisen jälkeen.

Ensimmäisessä maaliverkkoa heiluttivat Shawn McEachern sekä Ilya Kovalchuk Atlantan puolelta, Olli Jokinen Floridan puolelta.
Toisessa erässä Atlantan molemmat maalit tulivat alivoimalla, J-P Vigierin sekä Andy Suttonin nimet tulivat valotaululle. Floridan maalit tekivät Valeri Bure sekä Stephen Weiss. Viimeisessä erässä McEachern ampui ylivoimalla sekä Ronald Petrovicky viimeisteli tyhjään maaliin ottelun lopussa.

Pasi Nurminen Atlantan maalilla saalisti kauden 10. voittonsa torjumalla 24 kertaa. Roberto Luongo oli kiekon edessä 29 kertaa. Atlantan Tommi Santala pelasi vain kahdeksan ja puoli minuuttia ilman tehomerkintöjä. Floridan puolelta Niklas Hagman pelasi reilut 16 minuuttia, -2 ja 2 laukausta. Olli Jokinen teki yhden maalin lähes 26 minuutin peliajalla.

Carolina aseeton Buffalossa

Sabres - Hurricanes 5-0

Mika Noronen torjui 35 kertaa ja ansaitsi uransa kolmannen nollapelin. Ketju, jossa pelasivat JP Dumont, Jochen Hecht sekä Daniel Briere, teki tehot 3+3 ja oli Sabresin näkyvin osa-alue. Dumont iski ensimmäisen erän ainoan maalin.

Toisessa erässä Hecht, Ales Kotalik sekä Chris Drury maalasivat reilussa kymmenessä minuutissa ja ottelu oli ohi. Dumont iski vielä illan toisen maalinsa kolmannessa erässä. Jamie Storr Canesin maalilla torjui 25 kertaa.
Sabresin maalinteko oli tökkinyt ennen perjantain ottelua, vain 6 maalia viidessä pelissä.

Hurricanes on 1-2-4 viime otteluissa. Parin kauden takainen Stanley Cup-finalisti kyntää edelleen alamaissa.

Nashvillen 1000:s maali toi jatkoaikavoiton

Mighty Ducks - Predators 3 - 4 ja.

Seuran historian 346:s ottelu näki Nashville Scott Hartnellin laukovan Predatorsille jatkoaikavoiton Anaheimissa, maali oli seuran tuhannes NHL:ssä.

Anaheim johti ottelua peräti kolme kertaa, mutta joka kerralla Nashville onnistui nousemaan takaa tasoihin. Greg Johnsonin tasoitusosuma tuli vain neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista, ja Hartnell iski, kun jatkoaikaa oli pelattu puolitoista minuuttia. Tappiosta huolimatta Ducks on nyt saalistanut pisteitä jo kahdeksassa perättäisessä ottelussa.

Kimmo Timonen laukoi ropellirannarin Marek Zidlickyn syötöstä toisessa erässä Nashvillen pelatessa 5-3-ylivoimaa ja tasoitti pelin lukemiin 1-1. Timonen pelasi ottelussa yli 27 minuuttia, josta peräti 11 minuuttia ylivoimalla.

Turco palaamassa tasolleen

Stars - Kings 3 - 1

Viime kaudella maalivahtiennätyksiä mennen tullen rikkonut Marty Turco on viimein pääsemässä takaisin samalle tasolle, jolla Stars-vahti torjui vuosi sitten. Alkukauden imuroinnit ovat pudottaneet Dallasia taulukossa alaspäin, mutta Los Angelesia vastaan Turcon kopit toivat Starsille kaksi pistettä.

Dallasin ensimmäisen osuman kuittasi tililleen 17 minuuttia peliaikaa kerännyt Jere Lehtinen Mike Modanon nappisyötöstä. Starsin seuraavat osumat iski Brenden Morrow, joista jälkimmäisen hän sai viimeistellä tyhjään maaliin 10 sekuntia ennen pelin loppua.

Muista suomalaisista Dallasin Teppo Numminen on sivussa jalkamurtuman takia ja Niko Kapanen sai katsella peliä lehdistökatsomon puolelta. Kingsin Esa Pirnes pelasi hieman reilut 10 minuuttia ilman tehomerkintöjä.

Toskalalle kahden erän nollapeli

Coyotes - Sharks 0 - 5

Phoenixin ja San Josen keskinäisessä koitoksessa jäällä nähtiin joukkueiden kaikki neljä maalivahtia, ja heistä Vesa Toskala oli ylivoimainen ykkönen 31 torjunnallaan kahdessa erässä.

Sharks karkasi tavoittamattomaan johtoon jo avauserässä kolmella nopeaan tahtiin isketyllä osumalla. Toisessa erässä San Jose vielä varmisteli vielä kahdella lisämaalilla johtoaan. Brad Stuartin nimiin merkattu viides maali tosin syntyi Phoenix-puolustaja Brad Ferencen toimesta, kun hän oman maalinsa takaa ampui kiekon maalivahti Brian Boucherin luistinten kautta omaan rysäänsä.

Vinny Damphoussen maalaama neljäs osuma vei Sean Burken vaihtopenkin puolelle ja tilalle tuli Boucher. Sharksien maalilla taas Vesa Toskala pääsi toiseen erään veräjälle, kun Jevgeni Nabokov loukkasi nivusensa avauserässä. Ossi Väänänen sai Coyotes-pakistossa peliaikaa 19 minuuttia eikä kerännyt tehopisteitä jääden yhden maalin miinuksen puolelle.