Suomalaiset valokeilassa lännen viidennessä konferenssifinaalissa - Ducks täpärästi jatkoaikavoittoon

Matt Beleskey otti vastaan ratkaisijan roolin.
Läntisen konferenssin viidennessä finaaliottelussa edettiin ottelusarjassa kolmatta kertaa jatkoajalle. Ducks otti värikkäiden vaiheiden jälkeen kiinnityksen sarjan voittoon. Anaheim Ducksin Sami Vatanen ja Chicago Blackhawksin Teuvo Teräväinen pääsivät viettämään kahden tehopisteen iltaa.

Anaheim Ducks oli kerännyt itseluottamuksensa henkisesti raastavan jatkoaikatappion jälkeen ja tuli läntisen konferenssifinaalin viidenteen otteluun kovalla intensiteetillä. Aktiivinen karvauspeli tuotti kotijoukkueelle toivotun tuloksen jo viiden minuutin pelin jälkeen. Koko ottelussa vahvasti esiintynyt Nate Thompsonin hyökkäysketju laidoillaan Andrew Cogliano ja Kyle Palmieri riisti kiekon hyökkäysalueella ja puolustaja Cam Fowler pääsi huudattamaan kotiyleisöä.

Vain 32 sekuntia oli kulunut edellisestä, kun Ducks toisti neljännestä ottelusta tutun maalin jälkeisen vaihdon merkityksen. Jakob Silfverberg toimitti kiekon maalin eteen ja Ryan Keslerin taidokas ohjaus yllätti Corey Crawfordin toistamiseen. Ducksin lähes täydellisen erän viimeisteli Sami Vatasen maali lyöntilaukauksella suoraan Ryan Getzlafin ottaman puhtaan aloitusvoiton jälkeen. Ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkueella oli tilastoissa kolme maalia ja vierasjoukkueella kolme laukausta.

Toiseen erään Blackhawks yksinkertaisti kiekollista peliään ja pelasi kiekkoa nopeammin keskialueen yli Ducksin päätyyn. Pelin painopiste siirtyikin päinvastoin ensimmäiseen erään nähden ja Ducks sai toisen erän ensimmäisen laukauksensa vasta erän puolivälin jälkeen. Chicagon kavennus syntyi Teuvo Teräväisen yksilösuorituksen päätteeksi. Teräväinen ajoi sisään Ducksin hyökkäysalueelle ja miehen tavaramerkiksi muodostunut loppuun saakka peitetty laukaus puolustajan jaloista yllätti Ducks-maalivahti Frederik Andersenin.

Teräväinen huipensi oman ja koko Blackhawksin pirteän erän hienolla syötöllä maalin takaa Brent Seabrookille, joka jatkoi laukomalla kiekon maaliin suoraan syötöstä. Toisen erän laukaukset jäivät tilastoihin lukemiin 13-5 vierasjoukkueen hyväksi.

Kolmannessa erässä Ducks sai jälleen tiivistettyä puolustustaan ja Blackhawksilla oli suuria vaikeuksia päästä maalintekosektoriin. Erän lopulla Getzlaf ja Patrick Maroon voittivat kiekon jälleen hyökkäysalueella ja Getzlaf jatkoi kiekon hyökkäykseen mukaan nousseelle Vataselle. Suomalaisen tarkka syöttö ohi heittäytyneen Kimmo Timosen vapautti Maroonin laittamaan kiekon tyhjään maaliin.

Blackhawksin kiriä ei ainakaan helpottanut, että joukkue onnistui voittamaan ottelussa vain joka kolmannen aloituksen. Ducksin järkevä pelaaminen ei kuitenkaan kestänyt aivan loppuun asti ja Jonathan Toews laukoi kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua komean kuvion päätteeksi vierasjoukkueen taas maalin päähän. Blackhawks pelasi tilanteessa ilman maalivahtia ja minuutin päästä edellisestä Toews tasoitti ottelun laukomalla nollakulmasta kiekon ohi hölmistyneen Andersenin. Blackhawks-kapteenin maalien myötä jatkoajalle edettiin toista kertaa peräkkäin lukemissa 4−4.

Jatkoaika päättyi nopeasti, kun Bryan Bickell menetti kiekon hyökkäyspäässä François Beaucheminille, joka jatkoi pelivälineen eteenpäin Keslerille. Kesler karkasi kahdella yhtä vastaan Matt Beleskeyn kanssa ja laukoi kiekon oikeaoppisesti Crawfordin torjunnaksi, josta paluukiekko tuli täsmällisesti Beleskeyn lapaan, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin. Maalin myötä Ducks siirtyi ottelusarjassa 3−2-johtoon ja pääsee yrittämään sarjan katkaisua seuraavassa ottelussa.

Suomalaisista Teräväinen ja Vatanen tekivät tehot 1+1 ja saivat tehotilastoon merkinnän +2. Timonen puolestaan jäi kahdeksan minuutin peliajallaan lukemaan -2.

ANAHEIM - CHICAGO 5-4 ja. (otteluvoitot 3-2)