Suoknuuti siirtyy Vantaalle - kolme pelaajaa lohipaitojen testiin

MESTIS / Uutinen
Hyttinen hakee paikkaa Kiekko-Vantaan ryhmästä.
Kuva © Antti Varonen
Kiekko-Vantaa täydentää hyökkäystään viime kauden Jukureissa pelanneella Eljas Suoknuutilla. Vantaalaisryhmässä on lisäksi kolme pelaajaa antamassa näyttöjä koeajalla.

Eljas Suoknuutin sopimus kattaa ensi kauden ja siihen sisältyy kuukauden mittainen koeaika. Viime kaudella 22-vuotias laitahyökkääjä pelasi Mestistä Jukureissa kahdeksan ottelun verran, mutta jäi vaille tehopisteitä. Jukureiden A-nuorissa pisteitä sen sijaan karttui hyvin, kun hyökkääjä tehtaili 32 ottelussa 22 maalia ja 10 maalisyöttöä.

− Meillä oli haussa voimahyökkääjä, joka pystyy pelaamaan simppeliä lätkää eli taklaamaan, haastamaan pakkeja, karvaamaan ja ajamaan maalille. Eljas täyttää nämä kriteerit, kertoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä.

Vantaalaisryhmässä koeajalla ovat puolustajat Valtteri Lemmetty ja Tuukka Totro sekä hyökkääjä Joonas Hyttinen. 26-vuotias Hyttinen pelasi viime kaudella SaPKossa ja iski 29 runkosarja-ja pudotuspeliottelussa tehot 5+5. SaPKo-kasvatti on pelannut urallaan kaikkiaan 330 Mestis-ottelua SaPKon ja HCK:n paidoissa.

− Hyttinen tuli opiskelemaan pääkaupunkiseudulle ja taistelemaan pelipaikasta. Hän on monipuolinen pelaaja, koska pystyy pelaamaan sekä sentterinä että laiturina. Joonas on hyvä pelaaja kahteen suuntaan ja SaPKossa hän oli myös tärkeä palanen alivoimalla, Mälkiä totesi.

Lemmetty ja Totro pelasivat viime kaudella Nuorten SM-Liigaa: Lemmetty HIFK:ssa ja Totro Bluesissa. Lemmetty keräsi 36 ottelussa tehot 1+10 ja espoolaisryhmän kapteenina toiminut Totro viimeisteli 37 kamppailussa pisteet 6+15.

− Lemmetty on hyvä all-around puolustaja. Hän pelasi tasaisen vahvan kauden A-nuorten SM-liigassa. Hän on vähän tällainen latebloomeri, joka on ottanut isoja steppejä viime vuosina. Valtteri on kova poika treenaamaan ja hänellä on potentiaalia olla hyvä pakki tässä sarjassa, Mälkiä valaisi.

− Totron jatkokuviot ovat auki, sillä hänellä on virityksiä myös USA:n yliopistosarjoihin. Hän on hyvä rightin kiekollinen puolustaja, jolla on todella hyvä pelikäsitys. Tuukka pelaa rohkeasti pienestä varresta huolimatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle