Sundinille pitkä ja rahakas jatkosopimus

NHL / Uutinen
Toronto Maple Leafsin kapteeni Mats Sundin on tehnyt pitkän jatkosopimuksen. Sopimuksen myötä Sundinin haave uransa lopettamisessa Leafs-paidassa siis toteutui.

Mats Sundin luotsaa Toronto Maple Leafsia Stanley Cupin kiilto silmissä kuusi seuraavaa kautta. Uusi sopimus on arvoltaan yhteensä noin 52.5 miljoonaa US dollaria. Sundinin palkka pysyy ennallaan vielä seuraavan kauden, mutta tämän jälkeen kausipalkkio nousee 9 miljoonaan US dollariin. Sopimus sisältää myös no-trade pykälän, joka takaa sen ettei Maple Leafs voi kaupata Sundinia ilman hänen suostumustaan.

Sundin aloitti NHL-uransa Quebec Nordiquesissa 1990, jossa pelasi neljä seuraavaa kautta. Sundin oli Nordiquesin ja koko draftin ykkösvaraus vuonna 1989. Torontoon hänet kaupattiin kesällä 1994 isossa kaupassa, jossa Quebeciin siityi Leafs-ikoni Wendel Clark, Sylvain Lefebvre ja Landon Wilson. Torontoon Sundinin lisäksi matkasivat Garth Bucher ja Todd Warriner.

Sundin oli Leafsin paras pistemies viime kaudella. Hän pelasi kaikki 82 ottelua ja teki niissä 28 maalia ja syötti 46. NHL-otteluja Sundinille on kertynyt yhteensä 848, joissa mies on iskenyt 864 pistettä (356 maalia ja 506 syöttöpistettä). Pudotuspelejä Sundin on pelannut 59 ottelun verran, ja tehnyt niissä 28 maalia ja 26 syöttöpistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle