Streitin paluu Canadiensiin jäi lyhyeksi

NHL / Uutinen
Mark Streit ei jatka Canadiensissa.
Kuva © Getty Images
Sveitsiläispuolustaja Mark Streitin sopimus Montreal Canadiensin kanssa on purettu. 39-vuotias Streit ehti pelata tällä kaudella kaksi NHL-ottelua.

Pitkään kotimaassaan pelannut Mark Streit aloitti NHL-uransa 27-vuotiaana kaudella 2005-06. Hän vakiinnutti heti paikkansa taalakaukaloissa ja pelasi Montrealissa kolme kautta. Sen jälkeen hän pelasi New York Islandersissa, Philadelphia Flyersissa ja Pittsburgh Penguinsissa, jossa hän oli voittamassa Stanley Cupia, vaikka pudotuspeleissä ottelut jäivätkin kolmeen. Lisäksi Streit ehti olla vajaan päivän Tampa Bay Lightningin listoilla, sillä hänet kaupattiin kahdesti saman päivän aikana. 

Heinäkuussa Streit teki sopimuksen Canadiensin kanssa, mutta taso ei enää tyydyttänyt ja hän sai farmikomennuksen. Streit ei kuitenkaan halunnut enää tahkoamaan AHL:ssä.

Parhaalla NHL-kaudellaan 2007-08 Streit teki 62 pistettä. Hän ehti toimia NHL-uransa aikana myös Islandersin kapteenina ollen ensimmäinen sveitsiläinen NHL-kapteeni. Maajoukkuepaidassa Streit on ehtinyt pelata 13 MM-kisat ja kolmet olympialaiset. Lisäksi hän kuului Euroopan joukkueeseen World Cupissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle