Steve Yzermanin voitokas paluu

Detroitin ikoni Steve Yzerman palasi kaukaloon ja sytytti joukkueensa voittoon, Olli Jokiselle jo kauden 32. osuma, Washington lopetti oman tappioputkensa ja syvensi Montrealin lamaa ja Teemu Selänne maalasi kahdesti. Florida-Buffalo 2 - 2 Detroit-Los Angeles 5 - 4 Washington-Montreal 4 - 1 San Jose-Calgary 5 - 2

Home sweet hell

Florida Panthers on pystynyt vain seitsemään voittoon kotonaan tällä kaudella, eikä tilasto parantunut taaskaan, kun vastaan asettui Buffalo Sabres. Buffalon ylivoimapelin jauhettua molemmat joukkueen osumat, piti Panttereiden taistella kynsin hampain saadakseen edes tasapeli aikaiseksi. Maxim Afinogenov vei avauserässä biisonit 0-1 johtoon, mutta Olli Jokinen tasoitti pelin muutamaa minuuttia myöhemmin lämärillään suoraan Mathieu Bironin syötöstä. Kolmannen erän puolivälissä olivat pahat voimat jälleen valloillaan Panthers-puolustuksessa, kun Miroslav Satan suti kiekon Bouwmeesterin luistimen kautta Luongon selän taa. Floridan takaa-ajo tuotti tulosta kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Jaroslav Bednar pelasti joukkueelleen pisteen tasoitusmaalillaan. Niklas Hagman pelasi reilut 11 minuuttia ja laukoi avauserässä kahdesti kohti Martin Bironin maalia.

Steve Wonder is back

Detroit-kapteeni Steve Yzermanin paluu sai konkarit Brett Hullin ja Igor Larionovin ainakin liekkeihin Red Wingsin kaataessa Los Angeles Kingsit 5-4. Molemmille veteraaneille tehot 1+1. Samaan ylsi myös voittomaalin taituroinut Sergei Fedorov. Muista Detroit-osumista vastasivat Maltby ja Holmström. Kingsin täysosumat menivät Schneiderin, Laperrieren, Belangerin ja Armstrongin nimiin. Mikko Eloranta ei vajaassa vartissa tehoillut, mutta törmäsi vahingossa toisessa erässä polvellaan Yzermanin polvitaipeeseen, joka ei kuitenkaan onneksi vahingoittunut. Brendan Shannahan poistui pukuhuoneeseen kesken toisen erän saatuaan Schneiderin laukauksen kiville, mutta palasi ennen erän loppua.

Capital punishment

Montrealin maalivahdilla, Jose Theodorella, ei ollut aivan paras iltansa, kun pääkaupungin pojat antoivat Habseille kyytiä 4-1. Ivan Ciernikin 1-0 rannelaukaus ja Peter Bondran 3-0 -lämäri menivät luvalla sanoen aika helposti, maskitta ja kaukaa. Jagr ja Konowalchuk huolehtivat muista osumista ja Jan Bulisin kavennus kolmannen erän puolivälissä jäi laihaksi lohduksi. Montreal on 3 pistettä Bostonia ja Tampaa perässä pudotuspeliviivan alapuolella ja molemmilla on vielä otteluita Habseja vähemmän pelattuna. Koivun peliaika jäi niukasti alle 20 minuutin, mutta tehot puuttuivat.

Shark attack

Teemu Selänne puraisi kahdesti ja Nabokov eväsi maalinteon 32 kertaa, kun ex-valmentaja Darryl Sutter "palasi kotiin" ottamaan turpasaunaa Calgaryn kanssa. Tylyt isännät karkasivat jo 4-0 johtoon ennen kuin Dave Lowry pilasi Nabokovin nollapelin. Selänne huolehti vielä 5-1 niskalaukauksesta kolme minuuttia ennen ottelun päättymistä, tämän jälkeen Scott Nicholsin kavennus oli enää kosmetiikkaa. Bradley, Nolan ja Damphousse osuivat kukin kertaalleen. San Jose on nyt kahdessa viimeisessä ottelussaan mättänyt yhteensä 11 maalia. Tosin vastassa eivät ole olleet aivan NHL:n terävintä kärkeä olevat joukkueet eli Columbus ja Calgary. Toni Lydman puolusti 21.31 minuuttia ja oli pakkasella -2.