Steve Yzerman jättää World Cupin väliin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Detroit Red Wingsin Steve Yzerman joutuu jäämään pois World Cupista viime pudotuspeleissä saaman silmävammansa takia. Hänen paikkansa Kanadan joukkueessa ottaa Tampa Bayn Stanley Cup -voittaja Vincent Lecavalier.

Yzermanilta murtui oikean silmäkuopan luut toisen pudotuspelikierroksen 5. ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Siniviivalaukaus kimposi joukkuekaveri Mathieu Schneiderin jalasta yllättäen suoraan Yzermanin silmään. 39-vuotias Red Wings -kapteeni ei ole koko urallaan käyttänyt visiiriä, joten kausi päättyi tuohon tilanteeseen samantien. Yzerman ei ole vielä varma pystyykö hän enää jatkamaan NHL-uraansa vamman takia.

24-vuotias Vincent Lecavalier liittyy siis seurakaveriensa Martin St. Louisin ja Brad Richardsin lailla jo Kanadan entisestään väkivahvaan joukkueeseen. Toinen korvaajaehdokas oli pudotuspeleissä loistanut Philadelphian Keith Primeau, mutta hän kärsii vielä pudotuspeleissä tulleen aivotärähdyksen jälkioireista.

Kanadan joukkueen ensimmäinen harjoitusleiri alkaa 20. elokuuta. Myös Rob Blaken kunto olkapäävamman jäljiltä on epäselvä ja hänen osallistumisensa turnaukseen voi olla vaarassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle