TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Steve Mooren selkänikama murtunut, poliisitutkimus seuraa

NHL / Uutinen
Vancouverissa maanantai-iltana pelatussa kuumassa ottelussa Colorado Avalanchen Steve Moore loukkaantui pahan näköisesti jäätyään vihaisen Todd Bertuzzin yllättävän iskun uhriksi.

Colorado Avalanchen julkaiseman tiedonannon mukaan Steve Moore on hoidettavana vancouverilaisessa sairaalassa maanantain jääkiekko-ottelun jäljiltä; häneltä on murtunut ainakin yksi ja mahdollisesti kaksi selkänikamaa. Lisäksi hän on kärsinyt aivotärähdyksen ja saanut syvän haavan kasvoihinsa.

Onnena onnettomuudessa on se, että Moore pystyy vanhempiensa mukaan liikuttamaan normaalisti kaikkia jäseniään.

Moore tulee pysymään Vancouverissa niin kauan kunnes hän toipuu matkustamiskuntoon.

Loukkaantumisen aiheuttanut Vancouverin Todd Bertuzzi on saanut NHL:ltä pelikiellon toistaiseksi siihen saakka kun kurinpidosta vastaava Colin Campbell ehtii tutkia asiaa ja ilmoittaa lopullisesta tuomiosta.

Maanantain ottelun loppupuolella Bertuzzi yritti saada Moorea tappeluun kanssaan, mutta Moore luisteli poispäin. Bertuzzi iski Moorea nyrkillään takaapäin päähän ja kaatui tämän päälle. Moore löi päänsä jäähän kaatuessaan Bertuzzi selässään.

Steve Moore oli pelaaja, joka kaksi viikkoa aikaisemmin sai Vancouverin pelaajien vihat päälleen taklaamalla Markus Näslundia päähän kohdistuneella taklauksella aiheuttaen tälle aivotärähdyksen.

Colorado Avalanchen GM Pierre Lacroix tulee pitämään tapahtuneen johdosta tiedotustilaisuuden myöhemmin tiistaina.

Vancouverissa tullaan Bertuzzia vastaan tekemään myös rikostutkimus Brittiläisen Kolumbian oikeuskansleri Rich Colemanin mukaan. Poliisin tiedotustilaisuus asiasta tullaan pitämään aivan lähitunteina.

Avalanchella oli jääaika Vancouverin GM Placen jäällä heti kotijoukkueen jälkeen varattuna tiistaiaamuksi, mutta seura teki hyvän päätöksen ja peruutti varauksensa ja lensi harjoittelemaan Edmontoniin.

» Lähetä palautetta toimitukselle