TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Stavanger Oilers Norjan mestariksi

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomalaispelaajia vilisevä Stavanger Oilers voitti Norjan mestaruuden, kun finaalisarjassa kaatui suurseura Vålerenga Ishockey. Mestareiden takuumiehenä toimi huikean kauden pelannut maalivahti Antti Ore.

Stavanger Oilers nousi runkosarjan kolmannelta sijalta Norjan mestaruuteen. Finaalisarjassa kaatui Vålerenga Ishockey otteluvoiton 4-2. Viimeisessä kamppailussa Stavanger tyylitteli 4-0-voiton kotikaukalossaan. Ottelun takuumiehenä oli jälleen kerran suomalaisveskari Antti Ore.

– Tunnelma on katossa. Tätä tultiin tänne hakemaan. Viime kaudella tuli kärsään finaaleissa, niin se oli todella iso pettymys. Nyt saatiin se mitä ansaittiin, fiilisteli Stavangerin mestaruuteen torjunut Ore.

Suomalaisvahti on koko kauden ajan ollut joukkueensa tukipilareita. Kiekot ovat jääneet räpylään illasta toiseen ja Ore on antanut joukkueelleen mahdollisuuden kamppailla voitoista.

– Tuntuu todella hyvältä, kun on saanut vastuuta ja kaikki luottavat, että pystyn kääntämään näitä pelejä meille. Tämä oli hyvä kausi ja pystyin auttamaan joukkuetta. Kun joukkueella on ollut heikkoja hetkiä, niin olen pystynyt ottamaan askeleen eteen. Tänään meidän kaverit tekivät vielä paikoista maalit, niin mestaruus tuli meille, jatkoi Ore.

Mestaruus vihdoin Stavangeriin

Norjan mestaruuden pokkasivat suomalaisista Antti Ore, Juha-Pekka Loikas, Mika Suoraniemi, Topi Lehtonen ja maalivahtivalmentaja Sam Liebkind. Lisäksi joukkueessa pelasivat suomalaislähtöiset Juha Kaunismäki ja Petteri Lotila.

– Fiilis on aivan mahtava. Kolme vuotta olemme tehneet kovaa työtä ja nyt saatiin Norjan historian ensimmäinen mestaruus tänne Länsi-Norjan öljykaupunki Stavangeriin. Voin luvata, että kaupunki menee aivan sekaisin tänään, ja suomalaiset ovat isossa roolissa siinä, naureskeli suomalainen maalivahtivalmentaja Sam Liebkind Stavanger Oilersin kultajuhlista.

Omasta suojatistaan maalivahtivalmentaja oli todella ylpeä. Ore kruunasi viimeisen finaalin tyylikkäästi nollapeliin.

– Oren lopetus finaaleihin oli aivan mahtava. Vastustaja pelasi hyvin ja pääsi painostamaan, mutta Antti otti kylmän rauhallisesti kaikki kiinni, analysoi Liebkind suojattinsa otteita.

Finaaleihin edetessään Stavanger jyräsi tieltään puolivälierissä Lillehammer IK:n ja välierissä Sparta Sarpsborgin. Molemmat ottelusarjat päättyivät Stavangerille otteluvoitoin 4-2. Finaaleissa sai myös Vålerenga kokea saman kohtalon.

– Hyvä maalivahtipeli ja järjestelmällinen puolustuspeli ratkaisivat voitot meille. Runkosarjassa meillä ei aina viisi jätkää osallistunut siihen, mutta nyt oli viisi äijää auttamassa Anttia. Hyvä molari ja hyvä joukkue menevät käsi kädessä. Puolustaja Robert Bina oli meille huikea vahvistus ylivoimapeliin ja muutenkin kiekolliseen pelaamiseen, jatkoi Liebkind.

Viimeiseksi jääneeseen finaaliin Stavanger lähti itseluottamusta puhkuen. Mestaruus oli päätetty ottaa kotikentällä.

– Meillä oli kauhea usko, kun pystyimme nousemaan Vålerengan kotihallissa 2-0-tappioasemasta ja jatkoerässä ohitse. Se toi sellaisen uskon tähän laumaan, että olin jo ennen peliä aivan varma, että voitamme mestaruuden, kertoi Liebkind joukkueen tunnelatauksesta.

Seuran ensimmäinen Norjan mestaruus päästää joukkueen juhlimaan pitkä kauden jälkeen. Mestaruusjuhlat kestävät hyvinkin eripituisesti. Osalle on melkein heti edessä lähtö maajoukkueen mukaan edustustehtäviin.

– Meille on varattu täksi illaksi juhlimiseen iso tila, missä on mukana 600 fania. Käydään siellä esittäytymässä. Osalla juhlat jatkuvat viikon, joillakin pari viikkoa ja meillä, jotka lähdemme maajoukkueen mukaan kaksi päivää. Mutta varmasti esiinnytään tyylikkäästi, myhäili iloisesti myös Norjan maajoukkueen maalivahtivalmentajana toimiva Liebkind.

» Lähetä palautetta toimitukselle