Stars kukisti Red Wingsin, Rask torjui Bruinsille voiton

Kari Lehtonen torjui voiton Starsille.
Dallas Starsin Kari Lehtonen ja Boston Bruinsin Tuukka Rask torjuivat joukkueilleen vierasvoitot. New Jersey Devils otti jatkoajalla voiton Vancouver Canucksista. Chicago Blackhawksin tehokaksikko Artemi Panarin ja Patrick Kane kaatoi Edmonton Oilersin.

Detroit Red Wingsin ja Dallas Starsin kohtaamisessa Starsin Patrick Sharp aloitti maalinteon ylivoimalla ensimmäisessä erässä. Valeri Nitšuškin siirsi kauden ensimmäisellä osumallaan Starsin kahden maalin johtoon.

Maali oli loukkaantumisen takia viime kaudella vain kahdeksan ottelua pelanneelle Nitšuškinille ensimmäinen sitten maaliskuun 2014. Starsin Jyrki Jokipakka sai osumaan syöttöpisteen. Red Wingsin Gustav Nyquist ohjasi tilanteeksi 1-2 ylivoimalla aivan avauserän lopussa.

Päätöserässä Red Wingsin Jimmy Howard sai Jason Spezzan polvesta iskun päähänsä, eikä palannut enää peliin. Petr Mrazek korvasi Howardin Red Wingsin maalilla.

Red Wings ei saanut enää lisäosumia aikaiseksi, joten Kari Lehtosen 21 torjuntaa riittivät Starsille vierasvoittoon. Tyler Seguin ja Cody Eakin upottivat vielä ottelun lopussa maalit tyhjään Red Wings-verkkoon.

Palmieri ratkaisi jatkoajalla

New Jersey Devils siirtyi Vancouver Canucksia vastaan toisessa erässä Sergei Kalininin ensimmäisellä NHL-maalilla jo 3-1-johtoon. Alexander Edler ja Sven Bärtschi toivat kuitenkin maaleillaan Canucksin tasoihin. Kolmas erä oli maaliton. Jatkoajalla Devilsin Mike Cammalleri tarjoili valelaukauksen jälkeen ovelan syötön Kyle Palmierille, joka laukoi kiekon ohi Ryan Millerin. Maali oli Palmierille kauden viides.

Rask pysäytti Islandersin

Tuukka Raskin 36 torjuntaa takasivat Boston Bruinsille voiton New York Islandersista. Ottelussa tehtiin yksi maali jokaisessa erässä. Ryan Spooner ja Patrice Bergeron iskivät Bruinsille maalit. Johnny Boychuk laukoi Islandersin ainokaisen ylivoimalla päätöserässä.

Panarin ja Kane Blackhawksin tehomiehinä

Edmonton Oilers oli voimaton, kun Chicago Blackhawksin Artemi Panarin ja Patrick Kane tehtailivat pisteitä. Panarin iski ottelussa kaksi maalia ja syötön, Kane keräsi tehot 1+3. Blackhawksin Corey Crawford torjui ottelussa 34 kertaa. Pisteet jäivät United Centeriin lukemin 4-2.

DETROIT - DALLAS 1-4
NEW JERSEY - VANCOUVER 4-3 ja.
NY ISLANDERS - BOSTON 1-2
CHICAGO - EDMONTON 4-2