St. Louis ja Colorado vaihtoivat veteraaneja

NHL / Uutinen
St. Louis Blues ja Colorado Avalanche tekivät ennen olympiataukoa yllättävän pikkukaupan. Oikea laita Mike Keane palasi St. Louisista takaisin Denveriin ja toiseen suuntaan matkasi toinen veteraanigrinderi Shjon Podein.

Viime kevään pudotuspeleissä erinomaisesti pelanneen Podeinin kauppaaminen pahalle kilpailijalle St. Louis Bluesille oli yllättävä veto Avsien toimitusjohtaja Pierre Lacroixilta. Avalanchen virallisessa tiedotteessa korostettiin Mike Keanen, entisen Montreal-kapteenin ja kolminkertaisen Stanley Cup-voittajan, johtajaominaisuuksia ja kokeneisuutta. Keane oli "se toinen pelaaja", joka joulukuussa 1995 siirtyi Patrick Roy-kaupassa Montrealista Denveriin. Puolitoista kautta myöhemmin hän siirtyi vapaana agenttina New York Rangerssiin, josta Keane kaupattiin Dallasiin. Dallasissa hän voitti kolmannen Stanley Cup sormuksensa. Ennen tämän kauden alkua hän teki vapaana agettina sopimuksen St. Louis Bluesin kanssa. Keanella oli sopimuksessaan "no trade"-pykälä, josta suostui luopumaan ennenkuin kauppa voitiin toteuttaa.

Maksuksi Keanesta Avalanche joutui antamaan kokeneen, hyvästä työmoraalistaan tunnetun viime kesän King Clancy Trophyn voittaja Shjon Podein. Rooliltaan pelaajat ovat molemmat kolmoskentän raatajia, jotka pystyvät tarvittaessa ottamaan vaihtoja kakkoskentässäkin. Molempia pidetään hyvinä pudotuspelipelaajina. Keane on hieman pienempi ja vanhempi, mutta rightin pelaajana hyödyllinen vahvistus 'Lanchen varsin left-pitoiseen hyökkääjistöön. Pelaajien palkassa ei ole merkittävää eroa (Keane 1,5 milj. - Podein 1,25 milj.) eikä tämän kauden tehoissakaan ole isompaa eroa (Keane 4+6, Podein 6+6).

ESPN:n kommentaattorin Jim Schoenfeldin mielestä St. Louis teki ehkä hieman paremman kaupan, mutta vasta pudotuspelit kertovat kumpi kaupassa jäi niskan päälle.

Todd Gillille kenkää

Avalanche ilmoitti myös toisesta pelaajasiirrosta. Viime kesänä vapaana agenttina seuraan siirtynyt Todd Gill vapautettiin organisaation palveluksesta. "Hän ei vastannut odotuksiamme", totesi tilanteesta päävalmentaja Bob Hartley.

» Lähetä palautetta toimitukselle