BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Sportin valmennukseen uusia kasvoja - entinen liigavahti maalivahtivalmentajaksi

LIIGA / Uutinen
Valtonen saa uusia apureita ensi kaudeksi.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Vaasan Sport nimesi tulevan kauden valmennusryhmänsä. Tomek Valtosen johtamaan valmennusryhmään liittyvät uusina kasvoina Markku Kyllönen, Miko Malkamäki sekä Mikko Tolvanen.

Markku Kyllönen toimii ensi kaudella Sportin apuvalmentajana, Mikko Tolvanen maalivahti- ja fysiikkavalmentajana ja Miko Malkamäki videovalmentajana sekä joukkueenjohtajana. Kyllösen ja Tolvasen sopimukset ovat kaksivuotisia, Malkamäen yksivuotinen.

Kyllönen siirtyy vaasalaisryhmän penkin taakse Jokipoikien junioriorganisaation kehityspäällikön roolista. Hän on toiminut urallaan myös valmennustehtävissä Jokipoikien B-nuorissa sekä Jokereiden B- ja C-nuorissa. Pelaajaurallaan hän kiekkoili muun muassa yhden kauden NHL:ssä Winnipeg Jetsissä.

− Kyllönen on kokenut, intohimoinen, ahkera ja osaava lätkäjätkä, jolla on moderni peli hyvin hanskassa. Hänen vahvuudet ovat ennen kaikkea yksilöiden kehittämisessä, kuvaili Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Pelaajauransa keväällä 2013 päättänyt Tolvanen toimi kuluneella kaudella Jokereiden A-nuorten maalivahtivalmentajana. Fysioterapeutiksi peliuransa jälkeen opiskellut Tolvanen pelasi Liiga-urallaan kaikkiaan 67 ottelua HPK:n ja Bluesin miehistöissä. 

Malkamäki kuului kuluvalla kaudella Sportin B-nuorten valmennusryhmään apuvalmentajan ominaisuudessa. Pelaajaurallaan Malkamäki kiekkoili Liigassa Tapparan ja Ässien miehistöissä. Kaudeksi 2014-15 hän teki sopimuksen Sportiin, mutta ei pystynyt pelaamaan yhtään ottelua harjoituskaudella tulleen loukkaantumisen vuoksi. 

− Olen erittäin tyytyväinen tähän uuteen tiimiin. Saamme uutta osaamista ja paljon energiaa mukaan. Ryhmässä on paljon erilaista osaamista, jonka voimme maksimaalisesti hyödyntää, Jämsä totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle