JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Sportin taustavoimissa muutoksia

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sportin ja toimitusjohtaja Jari Välimäen tiet ovat eronneet. Uusi toimitusjohtaja löytyi omasta organisaatiosta. Samalla nykyinen valmennuskaksikko teki jatkosopimukset.

Viime kesänä Vaasan Sport palkkasi toimitusjohtajakseen Jari Välimäen. Täyttä kalenterivuotta ei Välimäki virassaan ollut, sillä virallisesti työsuhde päättyi pronssiottelun jälkeen. Vaikka Sport jäikin urheilullisesta tavoitteestaan, syyt eroon ovat vain hallituksen ja toimitusjohtajan näkemyseroista.

Jari Välimäki ei itse ollut paikalla lehdistötilaisuudessa, mutta on henkilökohtaisesti informoinut Jatkoaikaa tapahtumista.

- Mitään kirjaa tai elokuvaa tästä ei saa aikaiseksi. Ei tässä ole taustalla mitään isompaa, puhtaasti näkemyseroista tämä homma johtuu, Välimäki kertoi työsuhteen loppumisen syyksi.

- Ei tässä mitään siltoja olla poltettu. Olen avustanut tässä kevään aikana talkoohengellä muunmuassa ensi kauden budjetin kanssa, A-junioreiden mukana, ja eilenkin olin auttamassa Marcus Niemen muutossa.

Suurimmat erimielisyydet olivat talousasioissa, lähinnä siirtotakarajan pelaajahankinnossa. Välimäen linjauksien mukaan uusien pelaajien hankinta ei olisi ollut, Michael Madsenin hankintaa lukuunottamatta tarpeellista. Sensijaan joukkueeseen hankittiin lähes kentällinen pelaajia, vaikka henkilöstömenoissa oltiin jo lähellä äärirajaa. Tämä heijastui osittain myös pelaajien puolella, sillä monet runkosarjassa taistelleet pelaajat joutuivat tosipaikan tullen katsomon puolelle. Välimäen ja hallituksen keskenäisessä kokouksessa tammikuussa näkemyserot olivat niin suuret, että Välimäki päätti irtisanoutua. Välimäki kuitenkin korosti, että kyse ei ollut ihmisten välisistä riidoista. Ainoastaan asiat riitelivät.

Juha Saari jatkaa uutena toimitusjohtajana

Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Sportin organisaatiossa markkinointijohtajana toiminut Juha Saari. Toimitusjohtajan rooli ei Saarelle ole aivan vieras, sillä samaa titteliä hän kantoi pari vuotta aiemminkin.

- Toukokuun alussa minulla alkaa Sportissa kahdeksas kausi. Vuosien varrella minulle on tarttunut kokemusta ja tullut näkemystä. Varsinkin työ markkinoinnin parissa on antanut paljon henkistä pääomaa, kuin myös työ Juhani Tammisen rinnalla, Juha Saari kertoi.

Saaren jättämää paikkaa markkinointijohtajana ei ole vielä täytetty. Toimenkuvaan haetaan uutta henkilöä heti ensi viikosta alkaen.

- Neuvottelut hallituksen kanssa tästä tehtävästä olivat itse asiassa aika pitkät. Mietin tehtävän vastaanottamista huolella, koska halusin varmistua seuran tulevaisuuden tavoitteista ja strategioista. Tämä ei ole mitään yhden miehen show’ta vaan tiimityötä. Tavoite on luoda toimiston ja koko seuran toimintaan positiivinen ilmapiiri niin, että me kaikki puhalletaan yhteen hiileen, Saari jatkoi.

Manner ja Pajuluoma valmentavat kaksi kautta

Sportin valmennuksesta vastaa jatkossakin tuttu kaksikko. Mikko Manner päävalmentajana, ja apunaan Ari-Pekka Pajuluoma. Kaksikko johdatti Sportin ensimmäistä kertaa runkosarjan voittoon, mutta pudotuspeleissä matka katkesi lopulta mestaruuteen asti jyränneen Hokin edessä. Lopulta kausi sai kuitenkin jonkinlaisen päätöksen, kun TuTo kaatui pronssiottelussa.

- Viime kausi oli pääosin hyvä. Tehtiin paljon uusia hyviä asioita, hallittiin pelejä ja pelattiin viihdyttävää kiekkoa. Sitten yksi viikko, jolloin onnistuttiin häviämään Hokille kolme kertaa ja hyvä kausi muuttui äkkiä syväksi pettymykseksi. Jääkiekko on tällaista. 10 kuukauden hyvä työ valuu yhdessä viikossa hukkaan. Me ollaan menty kuitenkin pikku hiljaa eteenpäin, päästy mitalin makuun ja päästy runkosarjassa yhden-kahden joukkoon. Viimeinen askel on ottamatta, ja se päivä tulee vielä. Urheilu on pienestä kiinni, Manner kiteytti viime kauden asiat jämäkästi.

- Mitä valmentajalta vaaditaan? Sydäntä? Ammattitaitoa? Kokemusta? Sydäntä mulla on enemmän kuin kellään muulla. Ammattitaitoisemmat kaverit valmentavat maajoukkuetta ja SM-liigassa. Ja kokemustakin on taas vuoden verran enemmän. Väitän, että se päivä tulee vielä kun Sport voittaa Mestiksen. Se vaatii vain kovaa työntekoa ja yhteen hiileen puhaltamista, Manner jatkoi ilmoittaen samalla tyytymättömyytensä rankkoihin arvosteluihin, joita seura kohtasi kauden päätteeksi.

Westerback jatkaa uraansa toimiston puolella

Sport-ikoni Patrik Westerback jatkaa Sportissa urheilutoimenjohtajana. Uuden viran työnkuvaan kuuluu pelaajasopimuksien tekeminen ja uusien kykyjen löytäminen. Tehtävä on varmasti vaativa, sillä Sportin uuden strategian mukaan uusien pelaajien on oltava entistä parempia hinta/laatu-suhteeltaan.

- Mulle tuli pari viikkoa sitten aika rauhallinen fiilis, kun pelaajat joiden kanssa olen jutellut, ovat ensimmäiseksi kysyneet koska alkaa kesätreenit. Sitoutumista siis löytyy, nuorilta ja kokeneilta. Ensisijaisesti haetaan sellaisia pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan sen 45 tai 44 peliä, eikä sellaisia kuin minä olin. Eli mä en saa sopimusta ensi kaudeksi, Patrik Westerback nauratti mediaväkeä.

- Vaikeaa on tällä tasolla rakentaa joukkuetta pitkäjänteisesti, kun liiga on ollut niin kauan suljettuna. Kun vertaa vaikka Ruotsin Allsvenskaniin niin siellä on helppo rakentaa sellainen tietty runko, kun joka vuosi on olemassa joku panos mitä voi tavoitella, kertoi tuore urheilutoimenjohtaja haasteellisesta työnkuvastaan.

Westerbackin mukaan uusia pelaajasopimuksia on jo useita olemassa, mutta niiden aika on ensi viikon torstaina. Yksi varma uusi tulokas on paluumuuttaja André Smulter, joka palaa usean vuoden mittaiselta ulkomaankiertueeltaan. Smulterin sopimus on julkistettu agenttitoimiston kotisivuilla. Sport ei kuitenkaan ole sopimusta vielä virallisesti vahvistanut. Smulter on Sportin oma kasvatti. Kim Nabb on ainoa viimekautisesta joukkueesta kenellä on sopimus myös tulevalle kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle