TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Sportin pelaajarunko muodostumassa

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sportin ensi kauden joukkue on kovaa kyytiä muodostumassa, sillä joukkue julkaisi tänään kuuden hyökkääjän sopimukset. Odotettu jatkaja on luotettava laituri Vesa Myllyaho. Uusina niminä joukkueeseen liittyvät Filip Riska, Jukka-Pekka Koistinen, Ilpo Salmivirta, Tommi Oksa ja Juho Joki-Erkkilä. Lisäksi Sport kiinnitti oman nuoren kasvatin Christian Sundmanin.

Päättyneellä kaudella playoffien pistepörssin voiton jakanut Vesa Myllyaho on pelannut koko uransa Sportissa. Luotettava laituri on usein esiintynyt tehokkaimpien pelaajien rinnalla ratkaisuketjuissa.

- Myllyaholla on alla loistava kausi ja olemme onnellisia, että hän jatkaa Sportissa. Myllyaho on ollut meille jo vuosia erittäin tärkeä pelaaja, Sportin päävalmentaja Mikko Manner virkkoi.

Myllyaholle on tällä kaudella sorvattu sopimukseen kolmen kuukauden mittainen ammattilaisjakso. Näin ollen Myllyaho pystyy kauden ratkaisuhetkillä keskittymään vain jääkiekkoon, kun aiemmin hän on tehnyt samaan aikaan myös siviilitöitä.

Uusista pelaajista Filip Riska on aiemmin pelannut Sportissa. Vahva sentteri palaa JYP:stä, jossa hän on voittanut A-junioreiden Suomen mestaruuden ja päässyt maistamaan liigavauhtia noin parinkymmenen pelin verran.

- Riska on vahva ja sitkeä kaveri, joka on ollut nyt pari vuotta huippuvalmennuksessa. Pohjanmaalta kotoisin, joten menee siinäkin mielessä hyvin meidän konseptiin.

Laitahyökkääjät Tommi Oksa ja Ilpo Salmivirta ovat Mannerin näkemyksen mukaan nuoria, eteenpäin pyrkiviä pelaajia, joiden tavoite tulevaisuudessa on pelata jääkiekkoa ammatikseen.

- Oksa on nuori ja vahva luistelija. Salmivirta isokokoinen, vahva maalin edessä, teki meitä vastaan Vaasassa kolme häkkiä viime kaudella.

Suomi-sarjaan pudonneesta Hermeksestä Sport kaappasi sekä sentterinä että laiturina pelaamaan pystyvän Jukka-Pekka Koistisen.

- Nopea ja taitava pelaaja, joka tulee tulevaisuudessa vaarallisemmaksi, jos ja kun tuomarilinja menee tiukempaan suuntaan.

Kalajoelta kotoisin oleva Juho Joki-Erkkilä on Mannerin mukaan joukkueen jokerikortti. Pienikokoiseen ja taitavaan sentteriin pätevät samat lait kuin Koistiseenkin, tiukasta tuomarilinjasta tulee olemaan hyötyä.

- Nuori sitkeä kaveri, jota me ei tulla kahlitsemaan liikaa. Annetaan rauhassa kehittyä, ei laiteta liikaa paineita ja katsotaan pystyykö nappaamaan minkälaisen roolin.

Nuori Christian Sundman teki Mestis-debyyttinsä viime kaudella FPS:aa vastaan. 1988 syntynyt laituri mahtuu A-junioreihin vielä kolme kautta.

Tärkeitä osasia vielä puuttuu

Sportilla on nyt sopimus kahden maalivahdin, kuuden puolustajan ja 11 hyökkääjän kanssa. Silti joukkueesta puuttuu vielä avainmiehiä.

- Ykkös- ja kakkossentteri on vielä kiinnittämättä. Me toivomme, että toinen näistä olisi Patrik Westerback, jonka kanssa käymme neuvotteluita, Manner paljasti.

Viime kauden joukkueesta myös Kristian Hjerpe ja Jarno Kosonen neuvottelevat Sportin kanssa pelipaikasta.

- Ideaalitilanne olisi se, että meillä olisi elokuulla enää muutama pelipaikka vapaana. Puolustajia tulee vielä 3-4 kappaletta, joista 1-2 on kunnon vahvistuksia, Manner pui.

Kokenut Miika Jämsä lopettaa kiekkouransa. Paljon loukkaantumisista kärsinyt puolustaja on saanut työtarjouksen, joka ei mahdollista jääkiekon pelaamisen jatkamista.

- Minste on punninnut vaihtoehtoja ja valitsi työn. Ratkaisuun vaikutti myös se, että hän on kärsinyt viime vuosina paljon loukkaantumisista.

Vaikka joukkueesta puuttuu vielä monta avainosasta, on Mikko Manner tyytyväinen rakennustilaan.

- Mä uskon, että tästä jengistä löytyy uusia vastuunkantajia. Nuorten pelaajien kohdalla on vähän niin, että sitä ratkaisevaa askelta isompaan rooliin ei synny, jos ei anna mahdollisuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle