Sportin maalivahtikolmikko valmis - Aittokallio palaa liigakaukaloihin

LIIGA / Uutinen
Aittokallio torjuu Sportin veräjällä ensi kaudella.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Vaasan Sport kiinnitti tulevan kauden joukkueeseen kolme maalivahtia. Uusina niminä joukkuetta vahvistavat Sami Aittokallio sekä Conrad Mölder. Heidän lisäkseen kolme kautta joukkueessa torjunut Mika Järvinen teki jatkosopimuksen.

Vuoden mittaisella sopimuksella Sportiin siirtyvä Sami Aittokallio pelasi päättyneen kauden Tšekin pääsarjajoukkue Sparta Prahassa. Hän torjui prahalaisjoukkueen maalilla 28 ottelua torjuntaprosentilla 91,8.

Tamperelaislähtöinen Aittokallio on pelannut Liigassa aiemmin Kärpissä sekä kasvattajaseurassaan Ilveksessä. 25-vuotiaalla on kokemusta myös Pohjois-Amerikan kaukaloista, sillä hän kiekkoili kaudet 2012-15 Colorado Avalanchen organisaatiossa pääosin AHL:ää ja ECHL:ää. Hän sai vyölleen myös kaksi NHL-ottelua.

Vaasalaisjoukkue kiinnitti maalivahtiosastolleen myös kolme kautta joukkueessa torjuneen Mika Järvisen. 29-vuotias Järvinen pelasi vaasalaisveräjällä päättyneellä kaudella 44 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 88,3. Hänen sopimuksensa on kaksivuotinen.

Maalivahtikolmikon täydentää 18-vuotias Conrad Mölder, joka siirtyy Sportiin KHL-joukkue Kunlun Red Starin juniorijoukkueesta. Virolaisvahti pelasi MHL:ssä päättyneellä kaudella 42 ottelua torjuntaprosentilla 91,0. Hän on juniorivuosinaan edustanut myös HIFK:ta, Pelicansia ja Kiekko-Vantaata.

Mölderin sopimus on yksivuotinen ja siihen sisältyy optio seuraavasta kaudesta.

− Kaksi kokenutta maalivahtia (Aittokallio & Järvinen) kilpailevat tasapäisesti peliajasta. Pystymme jakamaan vastuuta tasaisesti, koska molemmat voi laittaa maaliin suulle koska tahansa. Nuori ja lahjakas Mölder kantaa lähtökohtaisesti päävastuun A-nuorissa, kertoi Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

− Panostimme tietoisesti maalivahtiosastoon ja olen siihen nyt erittäin tyytyväinen. Se on varmasti kovin Sportin liigataipaleella.

» Lähetä palautetta toimitukselle