TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Sportin Kivimäelle kolmen ottelun pelikielto

MESTIS / Uutinen
Sportin A-juniorihyökkääjä Samuli Kivimäki on saanut kolmen ottelun pelikiellon viime torstain Jokipojat-ottelun polvitaklauksestaan. Ruma taklaus päätti joensuulaisten avainpelaajiin kuuluvan Matti Hietakankaan kauden.

Suomen Jääkiekkoliiton tulkinnan mukaan tilanne käynnistyi, kun Hietakangas oli juuri saanut kiekon ja lähti harhauttamaan vastaantulevaa Kivimäkeä keskemmälle kenttää. Kivimäen taklaus oli myöhässä, ja koska hän huomasi, ettei osunut enää hartiallaan, hän siirsi painopisteen vasemman jalan päälle ja osui sillä tarkoituksella Hietakankaan oikean polven/alareiden kohdalle.

Matti Hietakangas tuupertui tilanteessa jään pintaan ja loukkaantui vakavasti. Miehen reidestä löydettiin paha sisäinen verenvuoto, ja hänet jouduttiin leikkaamaan heti ottelua seuranneena yönä.

Uransa toista Mestis-ottelua pelannut Samuli Kivimäki sai teostaan ottelurangaistuksen, jonka seurauksena kurinpitolautakunta antoi hänelle kolmen ottelun pelikiellon. Kielto koskee kaikkia SJL:n alaisia sarjoja eli hän ei saa pelata myöskään A-junioreissa ennen tulevaa viikonloppua.

» Lähetä palautetta toimitukselle