TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Sportille Valko-Venäjän MM-kisapelaaja

LIIGA / Uutinen
Sportin uusi vahvistus pelasi lennokkaasti Suomea vastaan kevään MM-kisoissa.
Kuva © Getty Images
Yli 30 aikuisten maaottelua pelannut valkovenäläishyökkääjä Artur Gavrus siirtyy Vaasan Sportiin.

Vaasan Sportin hyökkäyskalusto täydentyy valkovenäläispelaaja Artur Gavruksella. 21-vuotias Gavrus pelasi viime kaudella KHL:ssä, Valko-Venäjän omassa liigassa ja Venäjän juniorisarjassa. KHL:ssä Gavrus edusti Dinamo Minskiä 36 ottelussa ja kokosi niissä yhdeksän tehopistettä.

Gavrus pääsi pelaamaan myös Valko-Venäjän MM-kisajoukkueessa. Gavrus oli lopulta puolivälieriin yltäneen Valko-Venäjän neljänneksi tehokkain pelaaja turnauksessa, kun niin keskus- kuin laitahyökkääjänä pärjäävä taituri merkkautti viisi tehopistettä kahdeksassa ottelussa.

– Saatiin erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Olemme kaikki nähneet Arturin pelejä ja varsinkin Matti Virmanen on seurannut hänen otteitaan pitkään. Olemme vakuuttuneita, että hän pystyy auttamaan meitä ensi kaudella, kertoo Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä joukkueen tiedotteessa.

– Hänen perässään oli myös KHL-joukkueita paljon rahakkaammilla tarjouksilla, mutta pelaaja, hänen agenttinsa Igor Larionov ja NHL-joukkue katsoivat, että Sport on paras vaihtoehto tässä vaiheessa uraa. Odotamme hänen ottavan paikkansa kärkiketjuistamme. Gavruksen saapumisen myötä hyökkäysosasto on valmis tulevaan kauteen.

Gavrus on New Jersey Devilsin kesän 2012 kuudennen kierroksen varaus. Gavrusin sopimus vaasalaisjoukkueeseen on yksivuotinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle