Sportille sopimuksia: Jäske, Heikkinen ja Luotonen uudet nimet

MESTIS / Uutinen
Toissa kaudella Ahmojen paidassa Mestiksen pistepörssin voittanut Miikka Jäske pelaa ensi kaudella Vaasan Sportissa. Jussi Heikkinen ja Tuomas Luotonen vahvistavat puolustusta. Lisäksi neljä viime kauden runkopelaajaa allekirjoitti jatkosopimuksen.

Miikka Jäsken viime kausi oli rikkonainen. Tapparassa vietetyn harjoituskauden jälkeen kausi alkoi kuitenkin kasvattiseurassa Hyvinkään Ahmoissa. Tie vei kuitenkin muutaman pelin jälkeen Ruotsin Allsvenskaniin Nybro Vikingseihin. Loppukaudeksi avautui vielä mahdollisuus liigassa Lahden Pelicansissa. Jäske muistetaan parhaiten kaudesta 02-03, jolloin fyysinen laituri iski runkosarjassa tehot 22+39 ja istui 101 jäähyminuuttia.

- Tammisella oli täällä antaa minulle suuri haaste ja sen perässä tänne tulin. Ensi kaudella on paljon panosta. Uskon, että voin kehittyä täällä pelaajana, Miikka Jäske valaisi sopimustaan Sportin kotisivuilla.

Jussi Heikkinen palaa Vaasaan ja Sportiin yhden Pelicansissa vietetyn kauden jälkeen. Heikkinen piipahtikin jo viime kaudella viiden ottelun verran Sportissa, mutta palasi Lahteen ennen siirtoikkunan umpeutumista. Heikkinen tunnetaan Mestis-tasolla hyökkäävänä puolustajana.

- Sportin paidassa liigan pelaaminen on tavoite ja unelma. Ei voisi saada parempaa motivaatiota ensi kaudeksi, Heikkinen kertoi tiedoitustilaisuudessa.

Tuomas Luotonen on toinen kokonaan uusi nimi Sport-paidassa. Jykeväkokoinen puolustaja oli tyrkyllä Sportiin jo viime kaudella, mutta siirto kariutui viime hetkillä. Viime kauden alla pelatun Lahden harjoitusturnauksen pelaajaluetteloista löytyi jo Luotosen nimi, mutta bussimatkalla Lahteen puhelinsoitto Sportin bussiin kertoi miehen kallistuneen muualle. Luotonen väänsi kauden läpi lopulta K-Vantaan paidassa.

Viime kauden joukkueesta kotkapaidassa jatkavat sentterit Tatu Backman ja Niklas Fogström. Molempien pelaajien vahvuus on, että pelaaminen myös muilla paikoilla onnistuu. Viime kauden puolustuksessa uransa vahvimman kauden pelannut kokkolalaispuolustaja Mikael Hallbäck kirjoitti myös jatkon.

- Fiilikset ovat korkealla. Leirillä oli monet antamassa näyttöjä ja meno oli sen mukaista. Itselläni alkaa nyt 9. kausi Sportissa, kuutena tai seitsemänä kautena on puhuttu liigasta ja nyt ollaan todellakin tosissaan asialla, kertoi Hallbäck.

Laitahyökkääjä Kristian Hjerpe varmisti myös jatkonsa vaasalaisten riveissä. Juhani Tamminen on aikoinaan pelannut samassa ketjussa Kristianin isän, Sport-ikoni Håkan Hjerpen kanssa ja sanoi pojalle periytyneen lukuisia isän geenejä.

kommentti kaukalosta

Niklas Fogströmin kommentteja Training Campista [lue lisää]

- Jaa, mitäköhän noiden muiden jälkeen sanoisi? Ei kai tässä voi sanoa mitään, normaalisti kovapuheinen ja sanavalmis Kristian Hjerpe mietiskeli.

- Siksi oletkin viimeisenä vuorossa, Tamminen nauratti toimittajakuntaa.

Sport ilmoitti myös pidentäneensä kasvattinsa Kim Nabbin sopimusta yhdellä kaudella. Näin ollen Nabb nähdään Sport-paidassa kauden 05-06 loppuun saakka.

- Kenelläkään pelaajista ei ole liigapykälää, eikä kukaan ole ääneen sanonut sellaista haluavansa. Kaikki pelaajat ovat sitoutuneet meidän liigaprojektiin kiitettävällä tavalla, kertoi markkinointipäällikkö Juha Saari.

Sportin sopimuspelaajat 4.6.2004.

» Lähetä palautetta toimitukselle