Sportille ruotsalaissentteri

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sport on vahvistanut rivejään ruotsalaisella Conny Strömbergillä. Joukkue odottaa kokeneesta 31-vuotiaasta keskushyökkääjästä ykkösketjun pelaajaa.

Mestiksessä pelaava Vaasan Sport julkaisi kotisivuillaan uuden pelaajahankinnan. Joukkue saa hyökkäykseensä kokeneen pelimiehen, kun sentteri Conny Strömberg siirtyy Vaasaan.

Strömbergin viime kauden seura oli Saksan 2. Bundesliigan Moskitos Essen, jonka paidassa 44 ottelussa Strömberg merkkautti tehot 12+51. Urallaan ruotsalaispelaaja on kotimaansa lisäksi pelannut myös Sveitsissä, Itävallassa ja Tanskassa.

Vuoden sopimuksella pelaava Strömberg on Sportin urheilutoimenhoitajan Patrik Westerbackin mielestä lenkki, jota Sport on etsinyt.

- Strömberg on todella kova pelimies. Nimihän ei pelkästään kerro samalla lailla kuin mitä joku Sergei Makarov kertoisi, mutta jo tilastoja katsomalla voi nähdä minkälaisesta pelimiehestä on kyse. Strömberg on pelannut urallaan myös laitahyökkääjänä, mutta meillä hän tulee pelaamaan sentterinä. Viime kaudet Saksassa Strömberg on nimenomaan pelannut keskushyökkääjänä.

Strömbergin saapuminen Suomeen ja Vaasaan on osaltaan seurausta siitä, että hän haluaa olla lähempänä Ruotsia.

- Hän rakentaa tällä hetkellä taloa Örnsköldsvikiin ja viime kaudella hänen perheensä asui Uumajassa. Se varmasti vaikutti, nyt hän on lähempänä kotiaan Ruotsissa, Westerback tiesi.

Viime kaudella Strömberg pelasi Saksassa aiemmin Sportissa puolustaneen Aki Tuomisen kanssa samassa joukkueessa.

- Aki kehui meille vilpittömästi Strömbergiä ja muutenkin olemme tutkineet tarkkaan hänen taustansa. Hänellä on aineksia tehdä Mestiksessä todella paljon pisteitä. Hän on taitava pelaaja, joka pystyy pitämään kiekkoa. Juuri sellainen rakentava pelaaja, jota olemme etsineet ja jota tarvitsemme. Uskon, että hän nousee kannattajien suursuosikiksi, Westerback jatkoi.

Elokuun loppupuolella joukkueeseen liittyvälle Conny Strömbergille on kaavailtu ykkössentterin paikkaa Markus Jämsän ja Vesa Myllyahon rinnalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle