Sportille runsaasti nuorta voimaa kokoonpanoon - Kalapudas ja Tuulola matkaavat Vaasaan

LIIGA / Uutinen
Kalapudas suuntaa Vaasaan ensi kaudeksi.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Vaasan Sport julkaisi tiistaina peräti viisi uutta pelaajasopimusta. Joukkueeseen liittyivät muun muassa puolustaja Joni Tuulola sekä hyökkääjä Antti Kalapudas.

Joni Tuulolan ja Antti Kalapudaksen lisäksi joukkueeseen liittyivät puolustajat Oskari Manninen ja Niklas Nevalainen sekä hyökkääjä Sami Salminen.

Tuulola ja Manninen siirtyvät Vaasaan HPK:sta. 21-vuotias Tuulola tehtaili kuluvalla kaudella joukkueessa 54 ottelussa tehot 2+6 ja Manninen 58 kamppailussa pisteet 8+12. Tuulolalla on kokemusta myös Suomen nuorisomaajoukkueista ja hän oli voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa 2016.

− Tuulola on tulevaisuuden huippupuolustajia, joka on jo näyttänyt pystyvänsä pelaamaan Liigassa kovalla tasolla. Potentiaali kehittyä on kuitenkin edelleen valtava, kommentoi Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

25-vuotiaalle Manniselle Sport on jo entuudestaan tuttu seura, sillä hän kiekkoili joukkueessa kaudet 2014-16. Vantaalaislähtöisellä puolustajalla on liigakokemusta HPK:n ja Sportin lisäksi myös Jokereiden riveistä.

− Molemmilla osapuolilla oli yhteinen ja iso halu sopimuksen tekoon. Manninen pelasi hyvän kauden HPK:ssa ja pystyy edelleen kehittymään paremmaksi, Jämsä kertoi.

Ässäkasvatti Nevalainen pelasi viisi edelliskautta Pohjois-Amerikasta, joista neljä NCAA-yliopistosarjaa. St.Cloud Staten yliopistojoukkueessa hän tehtaili päättyneellä kaudella 28 ottelussa yhden maalin ja antoi yhdeksän maalisyöttöä. Viime kaudella 23-vuotias puolustaja pääsi juhlimaan NCAA:n mestaruutta.

− Nevalainen on mielenkiintoinen nimi yliopistosarjoista ja omaa potentiaalia nousta joukkueen runkopuolustajaksi, totesi Jämsä.

Yliopistosarjasta Vaasaan siirtyy myös 23-vuotias Salminen, joka kiekkoili neljä edelliskautta Northern Michiganin yliopistossa. Raamikas (193 cm/ 101 kg) HIFK-kasvatti viimeisteli päättyneellä kaudella 23 ottelussa tehot 1+5.

− Salminen on mielenkiintoinen nimi yliopistosarjoista. Hän on isokokoinen ja taitava hyökkääjä, joka tulee Vaasaan näyttämään osaamistaan, Jämsä kuvaili.

Kärpistä Sport sai vahvistusta keskushyökkääjäosastolleen Kalapudaksesta. Nuorten maailmanmestaruutta myös 2016 voittamassa ollut 20-vuotias hyökkääjä keräsi päättyneellä kaudella 58 ottelussa 21 tehopistettä.

− Kalapudas otti jo viime kaudella isoja kehitysaskeleita, ja uskomme, että sama jatkuu myös täällä Vaasassa. Hän on ehdottomasti tulevaisuuden huippusenttereitä, summasi Jämsä.

Sopimuksista Tuulolan, Mannisen, Kalapudaksen ja Nevalaisen sopimukset ovat kaksivuotisia. Salmisen kontrahti on yksivuotinen ja siihen sisältyy 15.9 saakka ulottuva koeaika.

− Kokonaisuutena olemme valinneet pelaajia, joita yhdistää nuoruuden into, palava halu ja nälkä kehittyä, mennä urallaan eteenpäin ja ennen kaikkea halu tulla nimenomaan Sportiin ottamaan seuraava askel kohti huippua. Meillä on jo valmiiksi kokemusta, joten ensi kauden joukkue tulee olemaan sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta, Jämsä pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle