TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Sportille kovan luokan vahvistuksia

MESTIS / Uutinen
Samuli Kivimäki palaa kasvattiseuraansa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Vaasan Sport julkaisi keskiviikkoaamuna yhdeksän uutta pelaajasopimusta. Kuuden uuden nimen lisäksi seura on solminut jatkokontrahdit Antti Uiton, Eetu Heikkisen ja Markus Nässlinin kanssa.

Viime kaudella puolivälieriin jääneen Vaasan Sportin ensi kauden joukkue alkaa hahmottua. Kuusi uutta, varsin nimekästä hankintaa esiteltiin medialle keskiviikkona.

- Pelaajia on valittu joukkueeseen lähinnä neljällä kriteerillä: tavoitteellisuus, joukkuepelaaminen, urheilullisuus ja halu tulla Sportiin, valottaa vaasalaisjoukkueen urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Sportiin maalille siirtyy Joonas Kuusela. Pelicansin kirjoilla ollut 22-veskari kävi viime kaudella Peliittojen lisäksi torjumassa myös Asplövenissä. Puolustus vankistuu Joni Haverisella (KalPa) ja Mikael Aaltosella (TUTO).

25-vuotias Haverinen on pelannut urallaan 169 liigaottelua. Päättyneellä kaudella mies kiekkoili Valko-Venäjällä, K-Vantaassa ja loppukauden KalPan paidassa. Aaltonen, 21, toimi puolestaan TUTOn varakapteenina ja iski 46 otteluun mukavat tehopinnat 8+13.

Puolustukseen vaasalaisjoukkue kiinnitti Antti Uiton kaksivuotisella pahvilla ja Eetu Heikkisen yhden vuoden sopimuksella. Kumpikin pelimies on vaasalaisten pitkäaikaisia runkomiehiä: kummallekin kausi kotkapaidoissa on jo kuudes putkeen.

Hyökkäykseen merkittäviä paluumuuttajia

Vaasalaisten hyökkäyspää vahvistuu kolmella uudella pelaajalla: Samuli KivimäkiLassi Kokkala (Ilves) ja Jarkko Hattunen (TPS). Jatkosopimuksen sorvasi Markus Nässlin.
 
24-vuotias Kokkala voitti keväällä 2012 Mestis-mestaruuden kotkapaitojen sotisovassa. Päättynyt kausi kului Ilveksessä tehopistein 9+4.
 
Kajaanin Hokin kasvatti Hattunen on puolestaan pelannut viisi edellistä kautta TPS:n paidassa. Viime kaudella 54 ottelussa syntyi tehopinnat 2+11. Parhaalla liigakaudellaan pisteitä kertyi 20.
 
Kivimäki, 24, on Sportin oma kasvatti, joka on viimeksi pelannut seurassa keväällä 2009. Sen jälkeen mies on edustanut Lukkoa ja Ilvestä sekä lyhyillä lainajaksoilla LeKiä.
 
Jämsän mukaan useat sopimusneuvottelut ovat parhaillaan käynnissä. Päävalmentaja Pasi Räsäsen mukaan ykköskorin vahvistuksia kaivataan yhä.
 
- Kokonaisudessaan olen tyytyväinen siihen, mitä tällä hetkellä on. Vahvistuksia tarvitaan vielä ainakin yksi puolustukseen, että saataisiin se yhdeksäs pakki, tarkensi Räsänen.
 
Uiton kaksivuotista sopimusta lukuunottamatta kaikki ovat yhden vuoden mittaisia kontrahteja.

» Lähetä palautetta toimitukselle