Sportille kolme vahvistusta - Generous kotkapaitaan Lukosta

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Matt Generous siirtyy liiganousijan riveihin.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Sport tiedotti vahvistaneensa rivejään kolmella pelaajalla, kun puolustaja Matt Generous sekä hyökkääjät Erik Riska ja Teemu Tallberg siirtyvät liiganousijan paitaan.

Puolustaja Matt Generous, 28, on pelannut kolme viime kautta Lukon riveissä. Kovaotteinen puolustaja nappasi päättyneellä kaudella pronssia.

Oikealta ampuva jenkkipuolustaja on iskenyt Lukko-kausinaan 197 ottelussa tehot 7+24 sekä kerännyt 211 jäähyminuuttia.

− Generous tuo tarvittavaa kokemusta ja kovuutta peräpäähän ja hänelle on varattu iso rooli joukkueessamme. Matt tunnetaan pelaajana, joka lyö kaiken peliin joka päivä ja hän on myös joukkuepelaaja. Uskon, että Generous on hyvä esimerkki meidän nuorille pelaajille, hehkuttaa Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Kotkapaitojen hyökkäys vahvistuu Erik Riskalla ja Teemu Tallbergilla, joiden sopimukset ovat kaksivuotisia. 

Pietarsaarelainen Riska, 24, pelasi Sportin riveissä kaudet 2008-2013, joihin sisältyi kaksi Mestis-mestaruutta. Viime kausi meni Lukon riveissä Generousin joukkuekaverina.

− Riska on kehittynyt paljon tämän kauden aikana. Hän oli yksi Liigan parhaita roolipelaajia ja pelasi loistavat pudotuspelit. Olen todella mielissäni, että saamme alueen oman kasvatin takaisin joukkueeseemme, jatkaa Jämsä.

Riska palaa tuttuun peliasuun.
Riska palaa tuttuun peliasuun.
Kuva © Timo Savela

22-vuotias Tallberg on puolestaan pelannut kaksi edellistä kautta Mestiksessä SaPKon ja KooKoon riveissä. Laitahyökkääjä pelasi Kouvolassa varsin hienon kauden, ja kevät päättyi mestaruuteen.

Liigakokemusta helsinkiläisellä on 53 ottelun verran. Jatkoaika uutisoi Tallbergin sopimuksesta jo aiemmin.

− Tallbergia olemme pitäneet silmällä jo pitkään. Hänellä on työteliään pelityylin lisäksi myös potentiaali tehdä pisteitä sekä halu ja potentiaali kehittyä edelleen, korostaa urheilutoimenjohtaja.

Vaasassa loppukauden kiekkoillut amerikkalainen John Henrion ei puolestaan jatka seurassa. Asiasta kertoi Pohjalainen.

Sportilla on sopimusten myötä jo 28 sopimusta tulevalle kaudelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle