JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Sportille kaksi latvialaista hyökkääjää

MESTIS / Uutinen
Vuonna 1982 syntyneet latvialaishyökkääjät Janis Sprukts ja Juris Stals vahvistavat ensi kaudella Sportin hyökkäystä. Sportiin latvialaiset suunnistavat Pohjois-Amerikan juniorisarjoista.

Janis Sprukts on 190 senttimetriä pitkä ja painaa huikeat 104 kiloa. Riikassa syntynyt hyökkääjäkolossi pelasi viime kaudella Acadia Bathurst Titan-nimisessä joukkueessa Quebec Major Junior Hockey Leaguessa. Sprukts iski runkosarjassa 63:ssa pelissä tehot 35+44=79 ja play offseissa 10:ssä pelissä 10+6=16. Sprukts oli joukkueensa tehokkain maalintekijä. Tehopörssiin Sprukts sai merkinnän +41. Janis Sprukts on Florida Panthersin 7:s varaus ja 234:s kaikista varatuista vuoden 2000 varaustilaisuudessa. Edelliskaudella Sprukts pelasi Rauman Lukon A-junioreissa ja pääsi haistelemaan liigaympyröitä 9:n pelin verran, kuitenkin ilman tehopisteitä. Sprukts valittiin Latvian maajoukkueeseen Salt Lake Cityn olympialaisiin, mutta ei pelannut turnauksessa. Sprukts voi pelata sekä sentterinä että laiturina.

Juris Stals on 192 senttinen ja 82 kiloinen hyökkääjä. Stals pelasi viime kaudella Ontario Hockey Leaguessa Sarnia Sting nimisessä joukkueessa. 60:ssä pelissä Stals pöllytti maaliverkkoja 23 kertaa ja antoi maalinjohtaneita syöttöjä 22, tehoilla Stals oli joukkueensa viidenneksi tehokkain pelaaja. Janis Spruktsin tavoin Stals pelasi edellisen kauden Raumalla ja Lukossa. A-junioreissa Stals merkkautti tehot 22+22=44 42:ssa pelissä. Juris Stals on New York Rangersin 9:s varaus vuodelta 2000. Rangersin nettisivuilla Stalsia kuvataan taitavaksi, isoksi ja aina kaikkensa antavaksi pelaajaksi.

Janis Sprukts ja Juris Stals saapuivat Vaasaan viikonloppuna ja esittäytyvät Sportfaneille ensikerran harjoitusottelussa Hermestä vastaan. Hermes-ottelun ajankohta on vielä auki. NHL-varauksista huolimatta latvialaiset hyökkääjät ovat Sportille keskiverto Mestispelaajaa edullisempia. Stalsin ja Spruktsin sopimusten myötä Sportin hyökkäys on valmis. Puolustukseen Sport hakee vielä yhtä pelaajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle