Sportille kaksi kokenutta puolustajavahvistusta - Newton jättää joukkueen

LIIGA / Uutinen
Kankaanperä juhli kauden päätteeksi Suomen mestaruutta.
Kuva © Jarno Hietanen
Vaasan Sportin puolustuksessa ovet käyvät molempiin suuntiin. Markus Kankaanperä ja Markus Nordlund liittyvät vaasalaispuolustukseen, kun taas Jake Newton poistuu joukkueen vahvuudesta.

Sportin puolustus vahvistuu kokeneilla Markus Kankaanperällä ja Markus Nordlundilla. Kankaanperän sopimus on kaksivuotinen ja Nordlundin yksivuotinen.

Urallaan yli 1000 Liiga-ottelua pelannut Kankaanperä siirtyy vaasalaisjoukkueeseen mestaruuden voittaneesta Tapparasta. 36-vuotias puolustaja keräsi runkosarjassa 49 ottelussa tehot 1+6 ja pudotuspeleissä 18 ottelussa kaksi tehopistettä.

− Juteltuani päävalmentaja Valtosen kanssa tiedän tulevani kehittyvään ja nälkäiseen yhteisöön. Odotan, että olemme periksi antamattomin joukkue ja tulemme taistelemaan voitosta joka ilta. Omat vahvuuteni ovat puolustuspelaamisessa ja fyysisyydessä, Kankaanperä kertoi.

Puolustaja on edustanut urallaan Tapparan lisäksi Jokereita, HIFK:ta, JYPiä ja HPK:ta sekä pelannut yhden kauden Ruotsissa Brynäsissä. Kankaanperältä löytyy palkintokaapistaan viiden SM-hopean ja yhden pronssin lisäksi kaksi kultamitalia. Kaudella 2012-13 hän voitti Liigan jäähypörssin 166 jäähyminuutillaan.

− Kankaanperä tuo Sportiin kokemusta, voittamisen kulttuuria, johtajuutta ja kovuutta oman maalin edustalle. Olen erittäin tyytyväinen, että tämän tason pelaaja valitsi Sportin uudeksi seurakseen, iloitsi Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Nordlundkin sisään, Newton ulos

Nordlund siirtyy Sportin riveihin sveitsiläisjoukkue Ambri-Piottasta, jossa hän iski 12 ottelussa tehot 2+2. Sitä ennen puolustaja kiekkoili SHL-joukkue Djurgårdenissa ja Liigassa puolustaja on pelannut Lukon, TPS:n, KalPan ja Jokereiden riveissä.

Eurajoelta lähtöisin oleva Nordlund on voittanut Suomen mestaruuden TPS:ssä ja Jokereissa pronssia. 30-vuotias puolustaja voitti puolustajien maalipörssin kaudella 2010-11, jolloin hän iski 16 maalia ja 36 tehopistettä.

− Nordlund on kokenut kiekollinen puolustaja. Hän on iso uhka varsinkin ylivoimalla, koska omaa kovan laukauksen. Näiden sopimusten myötä myös puolustuskalusto on valmis ensi kauteen, Jämsä totesi.

Sport tiedotti uusien sopimusten lisäksi myös, että yhdysvaltalaispuolustaja Jake Newtonin tulevaa kautta koskenut sopimus on purettu. 27-vuotias puolustaja tehtaili päättyneellä kaudella 58 ottelussa tehot 9+15.

− Newton halusi perhesyihin vedoten purkaa sopimuksensa. Tilanne tuli meille täytenä yllätyksenä, mutta onneksi löysimme nopeasti pelaajan hänen tilalleen. Emme pidä ketään täällä väkisin, Jämsä valotti sopimuksen purun syitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle