Sportille hyökkääjävahvistukset Norjasta ja Allsvenskanista − Talaja siirtyy Vaasaan

LIIGA / Uutinen
Sportin hankinnoista Talajalla on kokemusta mm. Jokereista.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Sport vahvistui keskushyökkääjällä T.J. Fosterilla ja laitahyökkääjä Roope Talajalla.

Roope Talaja, 29, siirtyy Vaasaan Ruotsin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Allsvenskanista IF Björklövenistä. Voimahyökkääjänä tunnettu Talaja iski uumajalaisjoukkueen riveissä tehot 11+11 pelaamissaan 41 ottelussa. 

─ Roope tuo joukkueeseen ennen kaikkea taistelutahtoa, työntekoa, kovuutta ja kokemusta, mutta hän pystyy tekemään myös tulosta. Lisäksi hän on erittäin hyvä maalienduspelaaja, kertoo Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Liigassa KalPa-kasvatti Talaja on aiemmin edustanut HIFK:ta ja viimeksi Espoon Bluesia. Ennen vuottaan Ruotsissa Talaja pelasi puolitoista kautta KHL:aa Jokereissa.

Sportille jo toinen hankinta Norjan pääsarjasta

Talajan lisäksi joukkueeseen liittyy kanadalainen keskushyökkääjä T.J. Foster, joka kykenee pelaamaan myös laidassa. Foster pelasi Sportin tuoreen hankinnan William Rapuzzin tapaan viime kauden Norjan liigassa ja teki 45 ottelussaan tehot 23+25. Fosterilla on takanaan myös 54 ja 59 pisteen kaudet ECHL-liigasta sekä vyöllään WHL-mestaruus. Fosterin viime kauden joukkue oli Frisk Asker, jonka sisäisessä pistepörssissä hän oli toinen.

─ T.J. on hyvä luistelija ja fiksu pelaaja, joka teki Norjassa kovat tehopisteet. Hänellä on potentiaalia tehdä tulosta myös Liigassa, kertoo Jämsä. 

Kaikkiaan Sportilla on alkavalle kaudelle 20 julkaistua pelaajasopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle