Sport varautuu ottelumuutoksiin onnettomuuden vuoksi: "Katsomme varasuunnitelman"

LIIGA / Uutinen
Vaasan jäähallissa tapahtui sunnuntai-iltana onnettomuus, kun kattorakenteita tippui alas Raskasta Joulua -konsertissa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén kertoo, että Sport on ollut yhteyksissä Liigaan mahdollisten ottelumuutosten vuoksi.

Vaasan Sport on varautunut siihen, ettei joukkue pysty pelaamaan tulevan viikon torstaina 28.12. kotiottelua Jukureita vastaan hallionnettomuudesta johtuen.

Vaasan jäähallissa tapahtui sunnuntai-iltana onnettomuus, kun ilmastointiputki ja valokisko romahtivat Raskasta Joulua -konsertissa permannolle. 

Tällä hetkellä Vaasan jäähallissa viranomaiset tekevät työtään ja halli on toistaiseksi suljettu henkilökunnalta ja käyttäjiltä. Poliisi on suorittanut maanantaiaamupäivästä asti onnettomuustutkintaa, jonka jälkeen rakennusvalvonta kertoo, mitä asioita pitää mahdollisesti tehdä, että halli on täysin toimintakunnossa.

Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurténin mukaan maanantaina iltapäivällä tai tiistaina pitäisi olla selvillä, miten tilanteessa edetään.

Vaasan Sportin on määrä pelata seuraava kotiottelunsa torstaina 28. joulukuuta Mikkelin Jukureita vastaan. On mahdollista, ettei halli ole vielä tuolloin käyttökelpoinen.

Sport keskusteli Liigan kanssa heti onnettomuuden jälkeen, ja myös maanantaina on käyty keskusteluja mahdollisista toimenpiteistä, mikäli halli on pidempään käyttökiellossa.

Sport aikoo olla maanantain aikana yhteydessä myös Jukureihin. 

− Katsomme varasuunnitelman. Teemme sitten lopullisesti tällä viikolla päätöksiä, kun tiedämme, mikä tilanne on, Kurtén kertoo Jatkoajalle.

Internetissä on levinnyt Sportin edellisestä kotiottelusta Tapparaa vastaan kuva, jossa näyttää siltä, että pudonnut putki olisi jo silloin maannut valokiskon päällä. Kiinteistön omistaja ja halliyhtiö ovat Kurténin mukaan tietoisia asiasta, mutta kuvan todenmukaisuuteen liittyy kysymysmerkkejä.

Tutkinnassa asia on kuitenkin otettu huomioon.

− Totta kai asia selvitetään, onko näin. En pysty asiaa vahvistamaan. Kuvia aina liikkuu ja ainahan niihin vaikuttaa se, missä kulmassa kuva on otettu suhteessa putkeen. Myös korkeus ja etäisyys vaikuttavat, Vaasanseudun Areenat Kuntayhtymän hallipäällikkö Tommi Pullola kommentoi.

Vaasan jäähalliin on suunniteltu alkavalle vuodelle remonttia, jonka kustannukset ovat noin 16,5 miljoonaa euroa. Hanke on edennyt Vaasan kaupunginvaltuustoon, joka päättää remontin kohtalosta maanantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle