Sport vahvistuu kolmella liigapelaajalla

MESTIS / Uutinen
Kristian Tuohilampi palaa Vaasaan.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Kovaa nippua kasaavaa Vaasan Sportia vankistavat entisestään Kristian Tuohilampi, Robert Nyholm ja Jere Laaksonen.

Vaasan Sport vahvistuu kolmella liigaorganisaatiosta saapuvalla pelaajalla. Kotkapaitoja edustavat ensi kaudella puolustaja Kristian Tuohilampi sekä hyökkääjät Jere Laaksonen ja Robert Nyholm.

23-vuotias Tuohilampi on vaasalaisille ennestään tuttu peluri, sillä helsinkiläinen kiekkoili kauden 2010-11 Sportin mestaruusjoukkueen riveissä. Kaksi edellistä kautta ovat kuluneet HIFK:n paidassa ja Mestis-lainoilla Jukureissa, HCK:ssa ja Vantaalla.

- Tuohilammen viime reissusta Vaasaan meillä on pelkästään myönteiset muistot. Hän on viimeisen päälle joukkuepelaaja, kova taistelija kaukalossa ja hän tuo johtajaominaisuuksia koppiin, kertoo Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

- Olemme seuranneet hänen uraansa ja oltu yhteyksissä aika ajoin, ja nyt tuli mahdollisuus saada hänet takaisin. Tuohilammen sopimuksen myötä puolustuskalusto on siinä kokoonpanossa, jolla tulemme sarjan aloittamaan.

Niin ikään Laaksonen, 22, on tuttu pelimies Sportille. Sentteri kiekkoili päättyneellä kaudella lainalla kotkapaidoissa 12 ottelun verran iskien tehopinnat 3+3.

Pietarsaaresta maailmalle lähtenyt Nyholm on ollut viimeiset viisi kautta HIFK:n sopimuspelaaja. Mestiksessä mies on käynyt lainalla yhteensä 71 kamppailun verran, joissa tehopinnoja on kertynyt maistuvat 27+14.

- Olemme pitkään hakeneet isokokoista hyökkääjää, joka uskaltaa mennä maalille ja muutenkin ottaa mustelmia joukkueen puolesta. Varsinkin nyt kun Erik Riska lähti, on Nyholm loistava lisä joukkueeseen, jatkaa Jämsä.

Sport hakee edelleen vahvistusta hyökkäysosastolleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle